Lelaki Iumpuhh Gigih Merngkak JuaI Minyak Angin Demi Sesuap Nasi

Setiap orang mempunyai cabaran tersediri untuk hidup. Ada yang diduga dengan kemewahan, ada yang mengalami kepayahan untuk mencari rezeki dan ada juga yang tidak mempunyai kudrat untuk mencari sesuap nasi.

JuaI minyak angin sara kehidupan

Namun begitu, di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Menerusi satu perk0ngsian seorang individu di Faceb0ok yang dikenali sebagai Suid Abdul, dia telah memuat naik beberapa keping gambar seorang lelaki yang dikategorikan sebagai Orang KeIainan Upaya (0KU) menjual minyak angin di Pantai Murni, Yan, Kedah.

Walaupun sukar untuk berjaIan, lelaki itu masih gigih mencari rezeki dengan berpanas mencari rezeki untuk menyara kehidupannya.

Datang dari Jitra ke Yan tumpang jiran

Lebih meny4yat hari, lelaki itu dikatakan berasal dari Jitra, Kedah dan datang ke Pantai Murni dengan menumpang kawan untuk berniaga. Hal tersebut telah dimaklumkan oleh beberapa warganet yang meninggalkan komen di ruangan Faceb0ok Suid.

Iumpuh dari pinggang ke bawah

Menerusi komen itu juga, Suid memberitahu bahawa lelaki yang dijumpainya itu mengalami Iumpuh dari bahagian pinggang hingga ke kaki. Kesuk4rannya untuk bergerak membataskan perjalanan yang boleh dibuat untuk berniaga minyak angin.

Pakat toIong semampunya

Sehubungan dengan itu, beberapa individu telah menyeru agar sesiapa yang berada di sekitar kawasan Patai Murni agar sama-sama meringankan bebannya dengan membeIi minyak angin yang dijuaI. Semoga ia sedikit sebanyak membantunya dalam mencari rezeki haIal.

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*