Lelaki Cuak Dengar ‘Mak-Mak’ Baca Yasin Masa Tidur -“Mujur Bernafas Lagi..”

Kenikmatan tidur sememangnya sukar digambarkan dengan kata-kata. Tidak kiralah walau di mana tempatnya, letak saja kepala pasti lena terbuai ditambah pula jika mata sudah mengantuk. Namun, lain pula dengan kisah dialami lelaki ini apabila dirinya berdepan situasi mendebarkan.

Cuak terjaga daripada tidur sebab terdengar orang ramai baca Yasin

Menerusi sebuah rakaman yang tular di aplikasi TikTok, pemuda bernama @yaelahboe telah terjaga daripada tidur gara-gara terdengar aluan surah Yasin. Pada awalnya dia terlelap ruang tamu sewaktu menonton TV. Namun tanpa disangka-sangka, dia terkejut mendengar bacaan surah tersebut beramai-ramai sejurus terjaga.

Sekali baru teringat jadi rutin geng mak-mak datang mengaji kat rumah..

Selepas melihat sekumpulan ‘mak cik-mak cik’ memenuhi ruangan tersebut, dia baru teringat bahawa mereka bertandang ke rumahnya untuk mengaji. Mengenangkan insiden malu tersebut, pemuda ini menepuk dahi dan mengeluh mengapa ibunya tidak terlebih dahulu mengejutnya bangun.

Seram betul, tapi takpa anggap saja tu persediaan awal sebelum betul-betul dijemput Tuhan

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa terhibur sekali gus bersimpati dengan nasib menimpa lelaki itu. Tidak kurang juga yang sempat berseloroh mengatakan anggap sahaja ia sebagai persediaan awal sebelum menempuhi fasa ‘dijemput Tuhan’.

 

Apa pendapat anda.Jangan lupa SHARE dan komen yang baik-baik sahaja

Sumber : TikTok yaelahboe

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*