Langgar mati pemotong rumput, remaja ‘curi2’ pandu Alza tanpa diketahui bapa

Remaja yang memandu kenderaan pelbagai guna (MPV) sehingga merempuh dua pemotong rumput di Jalan Pintasan Semeling, Sungai Petani semalam dilaporkan membawa kereta Perodua Alza itu tanpa pengetahuan bapanya.

Menurut laporan BH Online, remaja berusia 16 tahun yang menyebabkan kematian salah seorang pemotong rumput itu sudah memberikan keterangan dan dibebaskan pihak polis.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, pihaknya sedang melengkapkan kertas siasatan sebelum merujuk ke pejabat Timbalan Pendakwa Raya.

“Hasil pemeriksaan ujian air kencing terhadap remaja berkenaan mendapati dia bebas pengaruh dadah,” katanya hari ini.

Zaidy berkata, remaja yang tidak mempunyai lesen memandu sah itu mengambil kesempatan memandu MPV berkenaan tanpa diketahui bapanya yang sibuk menghadiri sebuah majlis kahwin.

“Siasatan awal mendapati bapa remaja terbabit tiada di rumah kerana menghadiri majlis perkahwinan. Kita difahamkan kunci kenderaan ditinggalkan di rumah…
“…dan kesempatan itu diambil remaja itu untuk memandu MPV terbabit tanpa pengetahuan bapanya,” ujarnya.

Terdahulu, Perodua Alza itu dipercayai dipandu laju sebelum hilang kawalan dan merempuh kedua-dua mangsa yang sedang berehat di tepi jalan.

Lihat posting penuh di sini

Mangsa maut warga Myanmar, Cinglowpa maut akibat parah di kepala manakala rakan senegaranya pula mengalami patah bahu kanan.

Sumber: BH Online (Izad Thaqif Hassan) , Facebook search

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*