Kapten KapaI MninggaI Dlm N4ha$ Di LPT2, Lagi Sehari MenjeIang Aidilfitri Kau Prgi

HULU TERENGGANU – Seorang kapten kapal sebuah syarikat swasta ma.ut selepas kereta yang dinaiki bersama rakannya hiIang kawaIan di Kilometer 384 Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2), petang Selasa.

Nhas kira-kira jam 5.22 petang itu dipercayai berlaku selepas kereta dinaiki mngsa terlnggar aliran air ketika hujan.

lnsiden itu menyebabkan mngsa, Mohamed Najib Muhammd Kutty, 33, m.aut di tempat kjadian selepas cede.ra prah dan terseplt di tempat duduk penumpang.

Ketika kjadian mngsa bersama rakannya yang memandu kereta jenis Maserati Levante S dikatakan dari arah Besut menghala ke Kuala Lumpur.

Bagaimanapun sejurus tiba di lokasi kjadian, kereta yang dipandu rakannya itu dikatakan terlnggar aliran air sewaktu hujan Iebat sebelum kereta berkenaan mermpuh bahagian belakang sebuah lori penunda. lmpak daripada rmpuhan itu juga menyebabkan lori berkenaan terhu.mban ke dalam ga.ung.

Ek0ran kejadian itu juga pemandu kereta yang berusia 33 tahun itu cede.ra prah manakala pemandu dan penumpang lori ced.era ringan.

Sementara itu Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, myat mngsa dihantar ke unit f0rensik Hspital Hulu Terengganu.

Rakan mngsa yang ceder.a turut menerima rwatan di hspital yang sama dan ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah, semoga r0hnya dicucvri rahmat. Al Fatihah.

Sumber: sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*