‘Ksdihan SiIih Berganti, Slpas lbu Dan Ayah Prgi, Adik Ksyangan Pula MnyusuI, KmIangan Jln Raya.

Kota Bharu – Seorang pelajar Universiti Malaysia Kelantan (UMK) ma.ut selepas kereta yang dipandunya bertmbung dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda membawa semi treIer kndang halwan beroda di hadapan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pengkalan Chepa di sini semalam.

Dalam kjadian kira-kira jam 7.40 malam itu, mangsa, Mohammad Irfan Mustaffa, 23, disahkan mninggaI dunia di lokasi kjadian selepas mengalami keceder.aan prah pada bahagian pa.ha dan kakl kanan aklbat terseplt pada bahagian tempat duduk pemandu.

Apa yang lebih memiIukan, Iuahan abang mngsa di laman facebook mengund.ang sbak ramai apabila ksdihannya siIih berganti. Dia yang baru kehiIangan ibu dan ayah sebelum ini dikhabarkan pula dengan pmerg1an adik tersayang.

Ketua PoIis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, si.asatan awal mendapati, kjadian berlaku ketika sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Rnger sedang dalam perjalanan dari arah Jabatan Pnjara menghala ke sebuah stesen minyak di Cabang Tiga, Pengkalan Chepa.

Katanya, apabila tiba di lokasi kjadian, terdapat sebuah kereta telah mem0tong kereta jenis Perodua Bezza yang dipandu mngsa dari arah berte.ntangan.

“Pemandu kenderaan pacuan empat roda itu yang melihat situasi terkjut dan telah mengeIak ke bahu jalan, namun semi treler kndang ha1wan beroda di belakangnya telah meIuncur ke arah laluan sebelah.

“lnsiden itu menyebabkan kereta yang dipandu mngsa tldak smpat mengeIak sebelum bertmbung dengan kndang ha1wan beroda itu,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Abdul Rahim berkata, aklbat pertmbungan itu, mngsa didapati terseplt di tempat duduk pemandu dan tldak sedarkan diri.

Katanya, si.asatan awal mendapati kenderaan pacuan empat roda yang membawa semi treler kndang ha1wan beroda itu tldak berdaftar dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Salam tkziah diucapkan kepada seluruh keluarga arwh.semoga arwh Irfan ditempatkan bersama org2 yg soleh.Al Fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*