Kongsi Ilmu Hingga ‘Hjg Nywa’, Pguam Hartanah Trkenal SaIkukhairi Abd Suk0r Dijmput AjaI.

P.eguam hartanah terkenal di media sosi4l, Salkukhairi Abd Sukor telah menghmbuskan nfas terakhlr pada awal pagi ini. Menerusi kiriman daripada sahabatnya, p.eguam Muhammad Syarafi menyampaikan berita sedlh ini.

Menerima perkhabaran Pegu.am Hartanah terkenal Tuan Salkhukhairi telah kembaIi ke rahmatvllah sebentar tadi. Allahu. Orang baik-baik ni memang Allah ambil cepat je.

Nabi SAW bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah tldak menc.abut ilmu sekali gus daripada hamba-Nya, tetapi Dia menc.abut ilmu itu dengan mematikan para ulama, sehingga tlada lagi ulama yang tinggaI. Pada saat itu, manusia akan mengan.gkat pemimpin daripada kalangan orang yang b0doh. Dan ketika pemimpin itu ditanya sesuatu, maka akan keluar daripadanya fatwa yang tldak berasaskan ilmu sehingga mereka terse.sat dan menye satkan.” (Hadis Riwayat al-Bukhari)

Terima kasih Tuan Salkhukhairi atas jasa tuan selama ni berkongsikan ilmu hartanah pada netizen dalam usaha mendidik mereka semua. Berikut adalah perkongsian ilmu terakhlr beliau sebelum menghmbuskan nfas terakhlr.

Paling terkesan, beliau yang sering berkongsi ilmu dengan orang ramai sehingga saat-saat terakhlr hyatnya 13 jam lalu. Semoga r0hnya dicucvri rahmat dan marilah kita sedekahkan Al-fatihah untuk beliau.

Sumber: sk

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*