Pada Usia 37 Tahun Baru Bertudung, Wanita D3d4h K!sah H!jr4h Yang Sangat Menyentuh Hati

Pada Usia 37 Tahun Baru Bertudung, Wanita D3d4h K!sah H!jr4h Yang Sangat Menyentuh Hati

Bagi wanita yang selalu free hair, tidak dinafikan bukan mudah untuk berhijrah serta menutup aurat sepenuhnya. Namun usah khuatir kerana setiap manusia sentiasa diberikan ruang untuk memperbaiki diri seperti kisah ibu kepada 3 anak ini Masa nikah masih tak pakai tudung…pada usia 37 tahun baru tutup aurat sepenuhnya.

Puan Suzy Sharif mengakui bahawa kurang mengambil berat mengenai auratnya, termasuklah ketika hari pernikahannya. Bukan itu sahaja, dia turut mengakui sikap tersebut masih berterusan meskipun tatkala ipar-duai lelaki bertandang ke rumah. Akan tetapi, dia mula mengambil keputusan untuk menutup aurat sepenuhnya pada usia 37 tahun selepas berlaku satu peristiwa.

Manusia pun enggan pandang, apalagi Sang Pencipta…ambil keputusan untuk tutup aurat

Penghijrahan tersebut berlaku selepas seorang lelaki ajnabi (bukan mahram) bertindak memalingkan muka sejurus terlihat penampilannya yang tak bertudung. Ia sekali gus menimbulkan persoalan jika manusia pun enggan memandangnya, apalagi Sang Pencipta. Tersentak dengan kejadian itu, Puan Suzy Sharif kemudiannya mengambil keputusan secara drastik untuk menutup aurat sepenuhnya.

 

Tak semua boleh jadi sempurna sekelip mata…doa untuk segala kebaikan

Dalam pada itu, Puan Suzy Sharif turut berharap agar dirinya sentiasa istiqomah dalam penghijrahan tersebut. Meskipun perubahan tersebut ada kalanya ‘memakan masa’, namun wanita ini tetap mengajak masyarakat agar sentiasa berdoa untuk memperoleh segala kebaikan.

cara mohon tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Cara Mohon.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*