Kini Tinggal 2 Beradik Mnjadi Yatlm Pia.tu Skelip Mata, Terlalu Cepat lbu Ayah Dan Adik2 Pergl.

RAUB – Lima ma.ut termasuk empat sekeluarga yang terdiri daripada suami isteri dan dua anak ma.ut selepas kenderaan dinaiki mereka bertembvng dengan sebuah pacuan empat roda di Kilometer 334 Jalan Kuala Lumpur-Kota Bharu di sini semalam.

Mngsa yang mavt dalam k.ejadian itu ialah pemandu kereta, Muhamad FadzIi Aming, isterinya Nur Asyitah Abu Samah, dan dua anaknya, Muhammad Iqmal dan Irina Nur Qhalesya serta seorang penumpang pacuan empat roda Wan Syahrul Munif Wan Jaffar.

Lebih memiIukan dua orang lagi anak lelaki Muhamad Fadzli Aming menjadi yatlm piatu sekelip mata kerana mereka t.idak mengikuti ibu ayah dan adik adik didalam kereta terbabit.

Ketua PoIis Daerah Raub, Superintendan Kama Azural Mohamed berkata, kejadian kira-kira jam 3.15 petang itu dipercayai berlaku apabila kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux yang datang dari arah Kuala Lumpur hiIang kawaIan dan masuk ke Ialuan berten.tangan.

“Disebabkan jarak yang terlalu dekat telah berlaku pertembvngan antara dua kenderaan ini di bahagian hadapan yang mana aklbat kemaIangan ini penumpang hadapan pacuan empat roda dan penumpang hadapan kereta mninggaI dunia di tempat kejadian.

“Pemandu serta seorang penumpang belakang kereta mninggaI dunia ketika dirwat di Hspital Raub manakala seorang lagi penumpang belakang kereta mninggaI dunia ketika sedang menerima rwatan di Hspital Lipis,”katanya di sini, hari ini.

Menurutnya, ke$ tersebut dislasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan si.asatan masih giat dilakukan.

Katanya, pemandu kenderaan pacuan empat roda yang berasal daripada Kota Bharu, Kelantan dan mengalami keceder.aan di bahagian tangan masih dit4han di wad kecema.san Hspital Raub.

Salam tkziah buat keluarga mngsa.semoga r0h mereka ditempatkan bersama orang yang soleh serta solehah.

Sumber: K! ONLINE.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*