Dijmput Ilahi Ketika Dalam Pjalanan Pulang Dari Mbeli Ubat Dmam Anak, Khidmat Terakhlr Ibu

Sungai petani Seorang jururawat m.aut selepas motosikal ditunggangnya dirmpuh sebuah kenderaan pacuan empat roda dalam k.ejadian di Jalan Sungai Batu-Merbok di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, mngsa, Siti Asmah Abdul Latif, 41, dilaporkan ma.ut di lokasi k.ejadian akibat kecede.raan prah pada anggota bdan.

Difahamkan, mngsa dalam perjalanan pulang ke rumah selepas membeli u.bat untuk anaknya yang de.mam.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah memberitahu, mngsa seorang jururawat di Klinik Kesihatan Merbok yang menunggang motosikal jenis SYM dalam perjalanan dari arah Sungai Batu menghala Taman Lembah Bujang di Merbok.

“Sebaik tiba di lokasi, sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux yang dipandu Iaju dari arah berte.ntangan masuk ke laluan mngsa secara tiba-tiba.

“Kenderaan pacuan empat roda tersebut kemudian mermpuh motosikal ditunggang mngsa secara berhadapan sehingga menyebabkan kenderaan berkenaan terba.bas ke dalam tali air manakala motosikal mngsa r0sak truk,” katanya di sini hari ini.

Katanya, penunggang motosikal m.aut serta merta di lokasi kemaIangan sementara pemandu kenderaan pacuan empat roda berusia 20 tahun mengalami kecede.raan ringan dan dibawa ke Hspital Sultan Abdul Halim di sini untuk menerima rwatan.

“Myat mngsa dibawa ke F0rensik HSAH untuk be.dah s.iasat bagi mengenal pasti punca kema.tian,” katanya.

Tambahnya, ke$ dis.iasat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan s.iasatan lanjut masih dijalankan.

Salam tkziah diucapkan, prgimu dibulan yang mulia, semoga ditempatkan bersama para solihin. Al Fatihah

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*