Kereta depan tiba2 mengundur, ‘mangsa’ langgar pasrah Akak Honda tetap nak menang

Setiap pengguna jalan raya seharusnya perlu kesedaran dan ada sifat bertimbang rasa kepada pengguna yang lain. Jadi, jika sayangkan kenderaan seharusnya lebih peka ketika membawa kenderaan terutamanya memandu.

Jika kita leka atau lalai sedikit sahaja, pelbagai masalah boleh timbul dan ia kadang kala bukanlah dari kesalahan kita sepenuhnya.

Akan tetapi, jika kita yang melakukan kesilapan, sepatutnya kita merendah diri memohon maaf dan cuba berbincang sebaiknya supaya tidak berlaku salah faham.

Langgar kereta belakang

Namun, berbeza dengan perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Khaier Amran apabila memuat naik rakaman video dari dashcam miliknya yang merakam satu perlanggaran kecil berpunca dari kereta yang berhenti dihadapannya ketika masing-masing tersekat di kesesakan lalu lintas.

Dia sajalah yang betul

Menerusi video yang dipaparkan, kereta dihadapannya tiba-tiba sahaja berundur dan pemandunya langsung tidak mencuba untuk memberhentikan kenderaannya sehingga melanggar kereta Khaier.

Namun, apabila masing-masing terkejut dan keluar dari kereta untuk memeriksa kenderaan, pemandu wanita yang memandu kereta dihadapannya seolah-olah menunjukan reaksi seperti kereta dibelakang yang bersalah.

Ramai yang geram

Perkongsian tersebut juga menjadi perdebatan di laman Twitter dan rata-rata berasa geram melihat tindakan pemandu wanita tersebut.

Menurut ‘mangsa’, dia sempat memberi pesan kepada pemandu kereta dihadapannya namun dibalas dengan jawapan yang mempertahankan segala perbuatan tersebut seperti mahu menyatakan yang dirinya tidak bersalah.

Gaya keluar macam dia pula kena langgar

Sehubungan dengan perkongsian berkenaan, pemandu berkenaan teruk dikecam pengguna Twitter selepas merasakan yang wanita itu adalah punca berlakunya pelanggaran kecil terbabit.

Mereka juga marah dengan sikap pemandu tersebut kerana langsung tidak mahu mengakui kesilapan dan masih menegakkan benang yang basah.

Brek kuat sangat sampai kereta mengundur

Sumber: Facebook Khaier Amran, Twitter Malaysia Most Virall

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*