Keluarga mangsa ‘sotong ride’ buat laporan polis, ambil tindakan undang2

Keluarga mangsa ‘sotong ride’ buat laporan polis, ambil tindakan undang2

Keluarga dua-beradik yang tercampak keluar dari permainan ‘Sotong Ride’ di sebuah tapak pesta ria (fun fair) di Eco Graduer, Bandar Puncak Alam semalam memberitahu mereka akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak penganjur.

Memetik laporan Berita Harian, ibu mangsa iaitu Faizah Mat Saman berkata, mereka melakukan tindakan itu berikutan ada unsur kecuaian daripada pihak penganjur sehingga mendatangkan kecederaan kepada anak-anaknya, Noraziera Zulkiffle, 31 dan Shah Faraz Aiefan, 11.

Dah buat laporan polis

Faizah berkata, mereka juga sudah membuat laporan di Balai Polis Jeram dan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Selangor selepas kejadian itu berlaku.

“Anak bongsu (Shah Faraz) cedera pada mata kiri dan kaki kiri, manakala anak sulung (Noraziera) pula mengalami hentakan di kepala,”ceritanya mengenai keadaan anak-anak

Ketika kejadian, Faizah memaklumkan dia turut diajak ke pesta ria tetap enggan ikut serta kerana sakit lutut. Mangsa kemudian pergi bersama dua orang lagi anaknya dan seorang menantu pada jam 7 malam menaiki kereta.

“Pada waktu itu saya berasa berat hati untuk melepaskan mereka sehinggalah menerima panggilan telefon memaklumkan kejadian,”katanya.

Terdengar bunyi dan nampak besi keselamatan tercabut

Sementara itu, saksi kejadian yang juga merupakan adik kepada mangsa, Nurazliyana, 17 tahun memberitahu ketika kejadian mereka berada di belakang gerabak mangsa.

Selepas sahaja tiga kali pusingan ‘sotong ride’ itu, mereka semua terkejut apabila besi keselamatan permainan berkenaan dipercayai tercabut sehingga menyebabkan mangsa tercampak keluar.

Terdahulu, dilaporkan pengusaha tapak pesta ria (fun fair) berkenaan sebenarnya melanggar arahan sita selepas permit operasi tidak diluluskan pada 29 November lalu.

Sumber: Berita Harian ( Amirul Aiman Hamsuddin)

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*