Pemergian amir.. keluarga angkat mahu tuntut ya kembali ke rawang

pemergian seorang kakak-kanak yang dipercayai did3ra oleh ibu kandung dan bapa tirinya telah mengejvtkan banyak pihak terutamanya keluarga angkatnya.

Pastinya keluarga angkat yang membesarkan kanak-kanak dikenali sebagai Zubaidi Amir Qusyairi, 7 itu berasa sangat s3dih kerana sudah menjaganya sejak berusia 2 bulan sebelum diminta kembali oleh ibunya pada oktober tahun lalu.

Keluarga angkat mahu tuntut amir

Keluarga Norlida Abu Hassan, 48 yang menetap di Rawang Selangor telah bergegas ke Melaka bagi menziarahi jen 4zah anak angkatnya dilihat tidak dapat menahan s3bak ketika ditemu bual media.

Menerusi Facebook anaknya, Tuhfah Nazihah Tarmidi, mereka sekeluarga sedang berusaha untuk mendapatkan kebenaran bagi membawa pulang jen 4zah Amir ke Rawang.

Harap hasrat keluarga dipermudahkan

Susulan daripada itu, Nazihah meminta agar orang ramai dapat mendoakan urusan mereka dipermudahkan kerana mereka begitu menyayangi Amir seperti d4 r4h d4ging sendiri lebih-lebih lagi baru sahaja berpisah 3 bulan lalu.

Video 3 bulan lalu kembali tular

Video perpis 4han mereka sebelum ini juga pernah tula4 dan kembali menjadi vi r4l selepas adik Amir diberitakan menin gg4l dunia apabila m4y 4tnya ditemui terlangkup dalam tong air.

Terdahulu, seorang kanak-kanak ditemui m4 ut dirumahnya di Taman Krubong Jaya, Alor Gajah di tong Air dengan beberapa kesan kec3d3raan di anggota badan.

Menerusi maklumat dari pihak berkuasa, ibu kandung dan bapa tirinya telah dire man kerana dipercayai melakukan pe nd3raan kepada kanak-kanak tersebut.

Sumber: Tuhfah Nazihah Tarmidi

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*