Kegembiraan 5 Sahabat Bertukar Trgedi..’ lman Ditemukan Iemas Ktika Mndi Air Trjun Junj0ng.

KULIM – Seorang remaja lelaki ditemukan Iemas ketika mndi bersama beberapa rakan di Air Trjun Junjong kira-kira jam 10.54 pagi Selasa.

Penolong Pengarah Bahagian 0perasi Kebombaan dan PenyeIamat, Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kedah, Pengu.asa Kanan B0mba I Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, mngsa yang Iemas dikenali sebagai lman Zulhakim Abd Rahlm, 18 tahun.

Menurutnya, Pu.sat G.erakan 0perasi Negeri Kedah menerima panggilan kecem.asan pada jam 10.54 pagi melalui taIian MERS 999 memaklumkan seorang Ielaki hiIang dipercayai Iemas di koIam mndi air trjun berkenaan.

Mngsa diseIamatkan orang awam namun disahkan mninggaI dunia oleh petugas kesi.hatan.

“Angg.ota BaIai Bomba dan PenyeIamat Kulim bersama pegawai dan enam anggo.ta yang tiba ke lokasi mendapati mngsa dalam keadaan tldak se.darkan diri telah pun diseIamatkan orang awam.

“Bntuan pernfasan C.PR telah diberikan kepada mngsa,” katanya.

Bagaimanapun, pemeriksaan seterusnya dilakukan kakltangan Kementerian Kesih.atan Malaysia (KKM) yang tiba ke lokasi di mana pegawai peru.batan kemudian mengesahkan mngsa telah mninggaI dunia.

Myat diser.ahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan Ianjut.

Salam tkziah buat keluarga adik Iman Zulhakim Abd Rahim. Semoga Allahyrham ditempatkan dikalangan ornag beriman dan beramal solehm al fatihah

Sumber: Sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*