Disbabkan NabilaRazali Tak CamMasa JadlJuri, TakSangka Ini KeadaanTrkini Pnyanyi RnggoArrow

TakSangka Ini Keadaan Trkini Pnyanyi RnggoArrow

Kuala Lumpur – “Penyanyi sekarang tak ambil tahu zaman kegemilangan lagu 80-90 an. Itu yang tak cam. Kalau yang betul-betul follow band90-an ni, dengar suara dah tahu.”

Itu antara komen netizen apabila tular video di mana penyanyi Nabila Razali tidak dapat meng.ecam persembahan penyanyi kumpulan popular era 1990-an, Arrow iaitu Renggo dalam program ICan See YourVoice Malaysia 5 ICSYVMY 5, sebelum ini.

Dalam episod itu, Renggo atau nama sebenarnya Mohd Zain Ramli dipilih Nabila untuk disin.gkirkan sebelum diminta memperdengarkan suara sebenarnya.

Renggo, 53, ketika dihubungi berkata, dia tidak berkecil hati apabila tidak dikenali.

Biasalah zaman kita dah berlalu, ramai tak kenal dan cam. Begitu juga benda ini akan berulang-ulang suatu masa nanti. Tak semua orang ingat. Mungkin juga faktor pencahayaan malam itu, tekanan daripada pihak juri serta gem.uruhnya lagi hingga dia susah nak f.okus semua.

“Tak terasa atau kecil hati pun apabila Nabila Razali tidak kenal saya. Tak perlu terlalu beriya, sekadar nak berseronok untuk p.rogram itu. Setiap sesuatu pasti ada rahmat di sebaliknya. Maafkan semua orang jiwa pun akan tenang,” katanya.

Dalam masa sama, Renggo berharap peminat berhenti daripada terus mengkr.itik dan meny.alahkan Nabila dengan keputusan dibuat.

Ada hikmah Nabila Razali tak kenal

Penyanyi Renggo Arrow mende.dahkan dia menerima banyak undangan nyanyian selepas Nabila Razali tidak meng.ecam dirinya semasa menyertai program ICan See Your Voice Malaysia musim kelima pada Mei lalu.

Renggo atau nama sebenarnya Mohd Zain Ramli, 53, tidak menyangka namanya menjadi sebutan semula dan menerima sambutan daripada peminat.

Untuk segi karier tuhan memang membuka peluang luas dan terlalu banyak sehingga saya tidak mampu terima saya terpaksa memberikan peluang tersebut kepada penyanyi lain kerana tidak sempat nak uruskan.

“Saya rasa peminat masih ramai yang menggemari lagu era 90-an sebab kalau pergi mana-mana mesti ada peminat yang akan menyanyi sekali walaupun lagu itu sudah berusia 30 tahun,” kata Renggo.

Dalam pada itu, Renggo memberitahu tahap kesi.hatannya kurang memberangsangkan kerana berdepan ma.salah j.antung dan perlu berhati-hati ketika membuat persembahan.

“J.antung masih belum okay cuma perlu berhati-hati untuk melakukan sebarang aktiviti, selain itu makan dan minum juga perlu dijaga tapi saat ini saya hanya bergantung kepada u.bat-u.batan sahaja,” katanya.

Kredit : HM/Mstar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*