giglh bngun awal tiap hari siapkan anak dlam kereta sebelum kerja,Kasih sayang seorang ibu

Setiap wanita bergelar ibu pasti menghadapi pelbagai cab4ran dalam membesarkan anak-anak. Tambahan lagi apabila ada yang terp4ksa berk3jar masa untuk pergi kerja sambil menguruskan anak.

Begitulah seperti kisah seorang ibu bergelar jururawat ini yang tular di aplikasi TikTok di mana dia terpaksa mengejutkan anaknya lebih awal untuk menghantarnya ke sekolah sebelum bergerak ke tempat kerja setiap hari.

Kejvt anak awal, bersiap dalam kereta

Menerusi video berkenaan, kelihatan wanita itu dan anaknya sudah memakai uniform lengkap di dalam kereta. Si ibu mengenakan pakaian jururawat manakala anaknya memakai baju sekolah.

Dalam pada itu, anaknya dilihat masih tidvr kepenatan di atas pangkuan sementara si ibu menyiapkannya untuk pergi ke sekolah.

@uyunisa32stp hari cmni laa. rushing nk kj..so akan siapkan ank dlm keta..anak pn terpaksa bgn awal.jarak umh ke tmpt kj +-30km.semoga urusan kita dipermudahkan♬ original sound – ᴀʟᴀɴ ʟᴜʙɪᴤ

Setiap hari macam ni lah. ‘Rushing’ nak kerja, jadi akan siapkan anak dalam kereta. Anak pun terp4ksa bangun awal. Jarak rumah ke tempat kerja 30km lebih. Semoga urusan kita dipermudahkan,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Besar nanti dia tahu hargai ibu bapa

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata n3tizen turut merasai cab4ran seperti wanita berkenaan. Selain itu, ramai yang kagum melihat kegigihan seorang wanita bernama ibu.

Tak dinafikan lagi, insan bergelar ibu bapa rela berk0rban masa dan tenaga demi mencari sesuap rezeki untuk kesenangan seisi keluarga.

Justeru itu, sebagai seorang anak kita dituntut untuk berbuat baik serta menghormati mereka sentiasa.

Sumber: TikTok uyunisa32

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*