Kas1han pakcik Myvi kena tudvh, padahal Suzuki Swift yang r3mpuh 3 kenderaan

Tvlar sebuah rak4man ‘dashcam’ di media sosial sejak semalam, memaparkan sebuah kereta Suzuki Swift mer3mpuh tiga kenderaan lain di persimpangan lampu isyarat Jalan Tengah-Bayan Baru, GeorgeTown.

Memetik laporan Utusan Online, tiga kenderaan lain yang terbabit adalah Perodua Myvi, Toyota Vios dan sebuah motosikal yang berhenti di lampu isyarat sebelum dir3mpuh pemandu Suzuki Swift.

Bagaimanapun, warganet di laman Twitter bersimpati dengan nasib pemandu Myvi yang ‘disoal siasat’ oleh orang awam kononnya menjadi punca kem4langan tersebut berlaku.

Menerusi posting video amiragilbert_, dapat dilihat seorang pakcik yang didakwa n3tizen sebagai Perodua Myvi ditudvh mel4nggar lampu isyarat padahal individu yang menjadi ‘punca’ masih tersepit di dalam kereta.

“Kenapa nak m4rah uncle ni? Bukan dia yang bawa Swift tu. Dia driver Myvi putih yang ada dekat depan sekali dengan traffic light tu. Muka dia tengah terkejut tu. Kesiannya,” tulis amiragilbert_.

Menurut laporan Sinar Harian pula, pemandu Suzuki Swift yang berusia 30 tahun disahkan mn1ggal dunia ketika dalam perjalanan ke h0spital selepas pasukan bomba mengeluarkan m4ngsa yang tersepit di bawah keretanya yang terbalik.

Selain itu, pemandu Toyota Vios tidak meng4lami kec3deraan namun penunggang motosikal Honda RS150 mengalami lvka ringan di tangan.

Ketua P0lis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan berkata, pihaknya masih meny1asat sama ada m4ngsa tidak sempat menghentikan kereta dipandunya atau kenderaannya itu mengalami mas4lah brek.

Sumber : wowberita

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*