Kanak-Kanak 2 Tahun Ditemukan Iema$, Jtuh Iaut Dari Anjung Rumah.

Sandakan: Kanak-kanak lelaki ditemukan Iemas selepas terjtuh dari beranda rumahnya ke dalam Iaut di kawasan perkampungan atas air di PuIau Bai dekat sini, pagi hari ini.

Mngsa, Mohamad Fairul Iman Fairus yang berusia dua tahun itu ditemukan tera.pung kira-kira satu batu nautika di utara pulau berkenaan pada 6.30 pagi.

Pengarah Z0n Agensi Pengkuatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Sandakan Kapten Marltim Zainudin Mohd Zuki berkata, Marit1me Sub Re$cue Centre (MRSC) Kota Kinabalu mengaktifkan 0perasi CariIamat sejurus menerima makIumat berkaitan kejadian itu pada 6 petang semalam.

Menurutnya, pasukan itu kemudiannya dibahagikan kepada lima sekt0r meliputi keluasan 27 batu nautika persegi dengan membabitkan lima aset terdiri daripada pelbagai agensi keseIamatan.

“Selepas membuat pencarian, mngsa ditemukan tera.pung oleh penduduk kampung dan myatnya dihantar ke rumah keluarga untuk pengesahan.

“Selepas keluarga mengesahkan, myatnya dibawa ke Jeti Pejabat Pos Sandakan bersama bapanya sebelum diserahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, 0perasi pencarian kemudiannya dita.matkan pada 8 pagi.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*