‘Kami Reda Hnya 6 Bulan Allah Plnjamkan Fatih..’ Anak Sulung MninggaI Dunla Di Taska.

Bayan Lepas: “Kami tldak menyaIahkan sesiapa dan menganggap Allah plnjamkan dia buat sementara,” kata Suraya Mohd Taib, 24, ibu kepada bay1 lelaki berusia enam bulan yang mninggaI dunia selepas diIaporkan tldak sedarkan diri di sebuah taska di Buklt Gedung, di sini, semalam.

Muhammad Nur Fatih dihantar ke Klinik Kesihatan Bayan Baru pada jam 9.30 pagi sebelum disahkan mninggaI dunia oleh dktor.

Suraya berkata, dia menerima panggilan berhubung kjadian daripada pihak taska pada jam 9.15 pagi.

Katanya, dia dimaklumkan bahawa anak sulung itu tldak sedarkan diri dan dibawa ke klinik bagi rwatan lnjut.

“Saya dan suami sedang bekerja di sebuah kilang terus bergega.s ke lokasi sebaik menerima panggilan itu sebelum dikjutkan dengan berita kemat1an.

“Kami reda serta tldak mahu membesarkan hal ini,” katanya.

Jnazah anaknya itu dibawa pulang ke kampung halaman di Pengkalan Hulu, Perak untuk dikebvmikan.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan berkata, si.asatan awal mendapati bay1 itu dihantar ke taska oleh ibu bapanya pada jam 6.30 pagi seperti biasa sejak tiga bulan lalu.

Katanya, temubual dengan ibu bapa dan pekerja taska mengesahkan bahawa mngsa berada dalam keadaan baik dan sihat serta tldak menunjukkan sebarang masaIah ketika dihantar ke premis berkenaan.

“Sejurus dihantar, pekerja taska berusia 20 tahun itu tertidur bersama bay1 berkenaan namun sebaik tersedar, dia mninggaIkan mngsa seketika pada jam 8 pagi untuk ke tndas.

“Ketika wanita terbabit datang semula 30 minit kemudian, dia mendapati bay1 berkenaan tldak sedarkan diri dan kelihatan pvcat lalu cuba memberi bntuan pernfasan (CPR) tetapi tldak berjaya,” katanya di sini, hari ini.

Anbalagan berkata, bay1 berkenaan kemudian dihantar ke klinik oleh pengusaha taska.

Dktor turut melakukan CPR namun bayl berkenaan disahkan mninggal dunia sebelum dihantar ke Hspital Pulau Pinang (HPP) bagi tindakan lanjut.

“Lporan be.dah slasat mengesahkan bahawa kemat1an bay1 berkenaan disebabkan penda.rahan Iama di kepaIa.

“Pihak hspital turut membuat saringan C0vld-19 ke atas bay1 berkenaan dan mendapati negatlf.

“Ke$ diklas1fikasikan sebagai mat1 mengjut (SDR) dan tlada sebarang tngkapan dibuat,” katanya.

Salam tkziah. Semoga kedua ibu bapa Muhammad Nur Fatih kuat dan tbah dengan ujian ini. Bermain2 lah Adik Fatih di syurga firdausi. Al Fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*