Anjing dilepaskan untuk menyuruh henti solat tetapi tunduk selepas dengar kalimah syahadah.

Anjing dilepaskan untuk menyuruh henti solat tetapi tunduk selepas dengar kalimah syahadah.

Kehidupan Muslim di Pal3stin tidak se4man seperti kita di negara Malaysia, pergerakan mereka terbatas dek kerana kongk0ngan daripada rejim Z!onis.

Malah, rakyat Pal3stin bukan sahaja menerima penindas4n daripada pihak tentera, ada masanya mereka juga sering dig4nggu oleh penduduk lsrael.

Baru-baru ini, dikatakan di Pal3stin, tular sebuah video memaparkan seekor anjIng cuba menyer4ng dua orang Muslim, iaitu seorang lelaki dan kanak-kanak, yang sedang menunaikan solat di tepi jalan.

Lepaskan anjIng ke arah Muslim sedang solat

Didakwa, anjIng tersebut adalah milik seorang lelaki lsrael, yang sengaja dilepaskan dengan tujuan mahu mengganggu dua orang Muslim yang sedang solat itu.

Namun, dapat diperhatikan di dalam video tersebut, awalnya anjing itu berlari dengan aggresIf, seakan-akan mahu menyer4ng dua orang Muslim tersebut, sambil diperhatikan pemiliknya.

Tetap teruskan solat dalam ketakut4n

Dua orang Muslim tersebut mula kelihatan takvt anjIng itu mahu menyer4ng, akan tetapi mereka berdua tetap meneruskan solat sehingga selesai.

Memeranjatkan, ketika di rakaat terakhir semasa dua orang Muslim berkenaan mengucapkan syahadah, anjIng gar4ng itu dilihat tenang dan tunduk ke arah mereka.

Tunduk tidak berani nak giglt

Melihat anjIng tunduk kepada mereka, salah seorang daripada Muslim itu mengangkat jari telunjuk ke atas mengucapkan syukur kepada Allah.

Subhanallah! Sesungguhnya segala yang ada di bumi dan sekalian alam adalah milik Allah.

Sumber : Facebook

cara mohon tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Cara Mohon.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*