Kakak BeIum Sdar, AIat Pnfasan Perlu Dipkai Smula, Pelaku Msih Bebas’ Adik K0ngsi Keadaan Tkini.

Seremban: “Saya berharap poIis dapat mengesan segera lelaki itu secepat mungkin dan bertanggungjawab terhadap apa yang dilakukannya terhadap kakak saya,” kata Fazariah Nordin, adik kepada Jahidah Nordin, 43, yang berta.rung nywa selepas prah disy4ki dipukvl suaminya, 4 Mei lalu.

Ketika ini, Jahidah masih dirwat di Hspital Tuanku Ja`afar (HTJ) Seremban selepas diplndahkan dari Hspital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru, Johor sejak seminggu lalu.

Fazariah, 38, berkata, tldak banyak perubahan kesihatan kakak sulungnya daripada tujuh beradik itu kerana masih tldak sedarkan diri.

“Kakak masih dalam keadaan tldak sedarkan diri dan beIum boleh buka mata serta berkomunikasi dengan orang lain.

“Pagi ini, saya dimaklumkan oleh ahli keluarga yang menjaganya di HTJ, mengatakan aIat bntuan pernfasan perlu dipasangkan semula bagi membantu dirinya.

“Memang kecede.raan dialami daripada lnsiden itu amat ser1us,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Beliau yang menetap di Melaka berkata, pihaknya tidak dapat menjangkakan berapa Iama temp0h Jahidah perlu berada di HTJ dan mendapatkan rwatan kerana setakat ini belum menunjukkan perubahan dari segi kesihatannya.

Menurutnya, kecede.raan yang dialami ser1us kerana ia membabitkan bahagian kepaIa hingga berlaku penda.rahan di bahagian 0tak selain r.ahang, tuIang belakang serta rsuk ret4k.

Katanya, sejak berada di HTJ, bapanya belum berkesempatan melihat mngsa susulan skatan Perintah KawaIan Pergerakan (PKP) yang sedang dikuatkuasakan ketika ini.

“Kami sekeluarga akan terus berdoa kakak pulih seperti sediakala,” katanya.

Dalam kjadian 4 Mei lalu, mngsa yang hamiI empat minggu mengalami kecede.raan prah di bahagian kepaIa dan tengk0rak terpksa dibua.ng akibat pendrahan selain rhang, tuIang belakang serta rsuk ret4k disy4ki dipkuI suaminya berusia 38 tahun.

Sebelum ini mngsa yang tldak sedarkan diri menerima rwatan di HSA namun diplndahkan ke HTJ Seremban atas permintaan keluarga dan nasihat pihak HSA.

Dalam lporan media kelmarin, Ketua P0lis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, menega.skan poIis sedang giat mengesan lelaki dikenali sebagai Rosmaini Abd Raof, 38, yang juga sspek untuk membantu si.asatan ke$ berkenaan.

Ayob Khan berkata, pihaknya belum dapat menhan lelaki berkenaan namun r1sikan dibuat mendapati sspek dipercayai berada di Shah Alam atau Alor Setar.

“Kita akan menggiatkan r1sikan dan membuat ser.buan jika mendapat petunjuk baharu,” katanya.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*