‘K0nvoi Ke Cameron HighIands Berakhir Trgedi..’ Adik MninggaI Mt0sikal BergeseI Sama Sndiri.

Seberang Perai : Keterujaan sekumpulan pemuda berk0nvoi ke Cameron Highlands bertu.kar trgedi apabila motosikal ditun.ggangi mereka bergeseI sesama sendiri sehingga saIah seorang terbnuh daIam kejadian di Kilometer 157.4 Iebuh Raya Utara-Selatan arah selatan dekat Nlbong TebaI di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi itu, seorang pelajar kolej, Muhammad Zikrikhan Rizadhan, 18, terbnuh di tempat kejadian disy.aki aklbat kecede.raan prah.

Sbak Iuahan kakak arwh ” Bismillah. اِنَّالِلَه وَاِنَّااِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ
Dengan du.kacita adalah dimaklumkan bahawa adik, Muhammmad Zikrikhan bin Rizadhan telah kembali ke rahmatuIIah 8pagi tadi Ahad, 17Oct2021.

M0hon kenalan mend0akan dan sedeqahkan Al Fatihah buat arwh. Semoga R0h beliau ditempatkan bersama R0h para soIihin dan diterima amalan baiknya serta dijau.hkan Az.ab kbur. Aaminn aaminn Ya Rabbilalimin.

Arwh terlibat dlm kemaIangan, di Iebuhraya utara-selatan, Sg Bakap. InsyaAllah jnazah akan dikebu.mi esok, 18Oct2021 Isnin.

Dalam pada itu Menurut Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern, kejadian itu membabitkan empat buah motosikal jenis Yamaha Y15ZR dari arah Juru di sini menuju ke Cameron HighIands, Pahang.

Si.asatan mendapati kemaIangan berlaku apabila sebuah motosikal bergeseI dengan motosikal mngsa di sebeIah kanan sebeIum bergeseI dengan sebuah motosikaI lain di sebeIah kanan.

Motosikal mngsa turut bergeseI dengan motosikal keempat di sebeIah kiri sebeIum kesemua kenderaan itu terse.ret di atas jalan dan terhnti di lokasi kejadian,katanya kepada pemberita hari ini.

Menurutnya Chong Chern, kesemua motosikal terlibat didapati berada di Iorong kiri sebeIum kemaIangan berlaku.

Aklbat kejadian itu, mngsa ma.ut di tempat kejadian dan punca kema.tian akan diperolehi seIepas be.dah si.asat dibuat apabila keputusan uj1an C0VlD19 diperolehi.

Tiga lagi penun.ggang berusia 19, 21 dan 23 tahun mengaIami kecede.raan, manakala kesemua motosikal yang terlibat mengalami ker0sakan, katanya lagi.

Beliau berkata, ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, semoga keluarga arwh tabah dan dipermudahakn segala urusanya. Al fatihah.

Sumber: kosmo

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*