‘Jumpa Di Syurga Sygku Ammara..’, Bay1 Lima Bln MninggaI Dlm KmaIangan Di Setiu.

Bay1 perempuan berusia lima bulan ma.ut, manakala empat yang lain prah dalam kemaIangan membabitkan dua kenderaan di Kilometer 51 Jalan Sungai Lerek, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 6.15 petang, mngsa Nur Al Ammara Mohamad Budiman dari Tanah Merah, Kelantann disahkan mninggaI dunia di Hspital Setiu.

Ketua PoIis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, pihak poIis menerima panggilan kira-kira 9.55 malam memaklumkan seorang mngsa kemaIangan mninggaI dunia di hspital.

Menurutnya, s.iasatan awal mendapati kemaIangan berlaku antara kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Alphard dan Perodua Viva.

“KemaIangan berlaku apabila Toyota Alphard dari arah Kota Bharu, Kelantan menghala ke Johor Bahru bertmbung dengan Perodua Viva dari arah bertntangan.

“Pemandu Perodua Viva itu dipercayai cuba memot0ng sebuah Iori di hadapannya, namun gagaI sebelum bertmbung dengan Toyota Alphard,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, pemandu dan empat penumpang Toyota Alphard mengalami kecede raan lalu dihantar ke Hspital Setiu untuk rwatan kecem.asan.

Katanya, pemandu Perodua Viva dan empat penumpang termasuk seorang bay1 juga dihantar ke hspital sama, namun bay1 itu disahkan mninggaI dunia di hspital.

“Ke.s disia sat mengikut Sksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat Puan Siti dan keluarga atas kehiIangan anak tersayang. Anakmu menanti di pintu syurga. Moga tabah dengan ujian ini. Al fatihah wildan syurga.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*