Jen4zah k0nstabel mavt tert3mbak selamat dik3bumi

Jen4zah anggota p0lis yang maut tertembak di Sibu, Sarawak pada Khamis lalu selamat dik3bumikan Tanah Perkvburan Felda Bukit Damar, Lanchang, Temerloh, malam tadi.

Menurut laporan BH Online, jen4zah K0nstabel Norhalim Tumiran diterbangkan dengan penerbangan khas Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) pada jam 4.40 petang semalam.

J3nazah kemudian disembahyangkan di masjid Felda Bukit Damar, Lanchang sebelum dibawa ke tanah perkvburan untuk dikebvm1kan jam 10 malam.

Menerusi sebuah posting di laman Facebook, isteri mangsa Nor Fitrah Ramli melvahkan rasa syukur apabila urusan peng3bumian All4hyarham dipermudahkan selain berjanji akan menjaga dan membesarkan anak mereka Nur Asyfa Alisha dengan sebaiknya.

P3rginya arwah dengan tenang serta diiringi doa orang ramai…

Nor Fitrah berkata, dia bersyukur arwah suami sempat membuat persiapan hari raya buat semua ahli keluarga dan menyifatkan perhubungan jarak jauh mereka selama ini seolah-olah mengajar dirinya menjalani kehidupan berdikari tanpa Allahyarham di sisi.

“Syukur biy sempat sediakan segala keperluan kami di hari raya yang tak lama lagi menjelang. Terima kasih biy sebab banyak tinggalkan kenangan manis untuk sayang ceritakan pada Alisha nanti.

“Sakit tu memang sakit sekelip mata biy tinggalkan sayang, tapi takpe … Allah sayang biy, sebab tu dia amik biy dulu. 8 bulan kita jauh biy, rupanya biy memang nak ajar sayang berdikari tanpa biy,” lvahnya.

Terdahulu, Norhalim ditemukan mavt dengan kesan tembakan di kepalanya di sebuah rumah sewa rakan setugas dimana Allahy4rham datang ke situ untuk berbuka puasa.

Difahamkan, seorang rakan dikatakan bergurau sambil mengacvkan pistol sebelum tertarik picu dan tertembak kep4la m4ngsa.

Berikutan k3j4dian tersebut, tiga anggota polis ditahan reman hingga 14 Mei ini bagi membantu siasatan k3s itu mengikut S3ksyen 302, Kanvn K3seks4an.

Sumber: BH Online (Roselan Ab Malek) , Facebook Nor Fitrah

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*