‘Jeles’ posmen asyik hantar barang mama, budak dapat kejutan dari Pos Malaysia

Baru-baru ini, video seorang kanak-kanak perempuan menjadi perhatian di media sosial yang menangis seolah-olah cemburu apabila posmen sering menghantar bungkusan milik ibunya sahaja.

Menerusi video TikTok dikongsi ibunya Asyila Alli, kanak-kanak bernama Insyirah itu merungut apabila barang ‘online’ yang tiba bukan atas namanya sehingga perlu dipujuk.

Asyik posmen hantar barang mama je

Terbaru, kanak-kanak tersebut mendapat kejutan istimewa selepas videonya itu meraih perhatian pihak pengurusan Pos Malaysia Berhad dengan menerima hadiah eksklusif.

Video terbaru itu memaparkan keriangan Insyirah membuka bungkusan kotak tersebut yang turut disertakan dengan kad ucapan daripada pihak Pos Malaysia.

Hai adik Insyirah, ni ada hadiah istimewa daripada abang posmen. Adik jangan menangis dah ye?

“Tabung comel ni abang bagi khas dekat adik je. Simpan duit dalam tabung ni, nanti boleh join mama shopping!,” tulis ucapan berkenaan.

Perkongsian video berdurasi 32 saat itu dihujani komen netizen yang turut gembira melihat reaksi teruja dan senyuman manis kanak-kanak tersebut.

Selain itu, ada juga segelintir individu memuji usaha pihak Pos Malaysia yang memberikan hadiah tabung berkenaan sekali gus mendidik si cilik tabiat menabung dari kecil.

Macam-macam ragam si anak! Tapi tindakan Pos Malaysia harus dipuji kerana berjaya mengembalikan senyuman dan keinginan si kecil untuk menerima bungkusan seperti ibunya.

Sumber: TikTok aliysar20

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*