“Jantvng Laju…Tak Boleh Bercakap, Rindu Sangat!” Ustaz Ebit Lew Menangis Rindukan Bidadarinya

Menerusi video hantaran yang dibuat oleh pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew di laman sosial Instagram miliknya, meluahkan rasa rindu yang tidak terungkap kepada isteri dan anak-anaknya setelah terpaksa berpisah buat seketika kerana perlu menjalankan kewajipan bagi memenuhi tempoh kuarantin yang dikehendaki setelah selesai menjalankan misi bantuan tanpa sempadan bagi menyantuni golongan yang memerlukan di Selatan Afrika.

Keunikan yang sering dikatakan dalam setiap video yang di muat naik oleh ‘hero tanpa nama’ ini sering mendapat pujian dari rata-rata pengguna sosial media kerana muzik yang dilatarkan sentiasa hit dan kadang-kala sehingga meruntun jiwa serta mampu meneteskan air mata kerana lagu yang sering mengena tepat dengan mood dan isi penceritaan yang ingin disampaikan.

Namun, tanglsan kali ini mungkin berbeza bagi seorang peribadi yang juga bergelar suami dan ayah, Ustaz Ebit Lew mengakui dirinya juga dahagakan pelvkan keluarga bahagia yang dimilikinya.

“Saya sangat rindu. Bagi seorang suami tiadalah ubat lebih besar bagi segala kel3tihan melebihi pelvkan seorang bidadari. Memegang tangan. Dapat dukung dan terbangkan anak-anak. Anak-anak nikmat Allah yang sangat besar”

Umum mengetahui bahawa ciri peribadi yang ditampilkan oleh seorang pendakwah mualaf ini sering terlihat berlemah-lembut dan berkasih-sayang, rata-rata pengikut Ustaz Ebit Lew turut meluahkan rasa kagum dan cembvru dengan sifat ‘kasih’ yang dimilikinya.

Penulisan dan kata-kata magis “Allah Sayang…” yang tidak henti-henti meniti di bibir pendakwah ini sering dipuji ramai kerana kenyataan yang dihasilkan penuh dengan keihklasan. “Teringat ramai diluar sana tidak merasai kasih sayang ibubapa. Kaish sayang keluarga. Semoga Allah terus termukan saya dengan mereka yang susah dan benar-benar memerlukan di luar sana. Belajar berjuang dan berkorban sedikit”

Ramai juga yang turut seb4k mendengar luahan dari seorang bapa ini, namun pengikut-pengikut Ustaz Ebit tidak henti-henti memberi kata-kata semangat dan turut menitipkan doa buat beliau.

Siapa tidak sedih tinggalkan keluarga kan, apa-apa pun sebarlah nilai berkasih-sayang antara satu sama lain tanpa mengira bangsa dan agama. #kitajagakita

Sumber:Instagram Ustaz Ebit Lew

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*