“Jangan Asyik Dok TikTok dan Membuang Masa,” – Suami Ummi Nazeera, Dr. Izzar Seru Tingkatkan Ilmu

Suami kepada pelakon, Ummie Nazeera, Dr. Izzar Anwari meluahkan rasa syukur kerana berjaya menamatkan pengajiannya di peringkat Sarjana dalam jurusan Kesihatan Awam di Universiti Kebangsaan Malaysia.

Jelas Dr. Izzar, selain para pensyarah dan rakan-rakan seperjuangan, dia juga ingin berterima kasih buat Ummie kerana sentiasa ada bersamanya sepanjang tempoh pengajian tersebut berjalan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Izzar Anwari (@izzar)

“Alhamdulillah. Selesai Sidang 2, Majlis Konvokesyen ke-48, Universiti Kebangsaan Malaysia.

“Selesai Master of Public Health saya. Alhamdulillah. Tahniah kepada semua graduan. Dah jadi alumni UKM kita sekarang

“Terima kasih kepada SV Prof Azimatun, pensyarah-pensyarah, serta rakan-rakan seperjuangan yang banyak membantu dalam perjalanan ini. All the best semua

“Terima kasih kepada isteriku umminazeera kerana memahami dan juga kepada ahli keluarga semua untuk sokongan selama ini.

Rasa gembira itu dikongsikan oleh bapa kepada seorang anak itu menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik di laman Instagram sewaktu menghadiri majlis konvokesyen yang berlangsung pada Isnin. Dalam pada itu, Dr. Izzar turut menyeru kepada orang ramai supaya menanam keinginan untuk menambah ilmu andai diberikan peluang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Izzar Anwari (@izzar)

“Bila ada peluang untuk memperbaiki diri dengan menambah ilmu. Korang ambillah peluang tu. Jangan asyik dok tiktok dan membuang masa.

“Belajarlah sehingga ke menara gading. Walaupun kita masih taktau ape bende ada kat sana tu sebenarnya. Mai mana menara gading tu? katanya lagi.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan selebriti menitipkan ucapan tahniah selain turut mendoakan semoga Dr. Izzar akan mengecap lebih banyak kejayaan pada masa akan datang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Sumber: sumber

 

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*