Isteri Rahmat Rabbani men1nggal dunia akibat Covid-19

Anggota kumpulan nasyid Rabbani iaitu Rahmat berkongsi perkhabaran duka mengenai pemergian isterinya, Norazlina A Rahman yang meninggal dunia akibat Covid-19 awal pagi tadi di Hospital Selayang, lapor Harian Metro.

Rahmat, atau nama sebenarnya Ahmad Shafie berkata arwah isterinya dikejarkan ke hospital kerana mengalami sesak nafas pada Rabu lalu.

“Isteri saya meninggal dunia pada jam 5.25 pagi tadi di Hospital Selayang. Punca kematian adalah akibat Covid-19. Pada masa sama, isteri saya juga menghidap masalah buah pinggang dan darah tinggi,” katanya.

Selain itu, Rahmat turut menyatakan bahawa sebelum ini dirinya pernah disahkan positif Covid-19 dan perlu menjalani kuarantin.

“Saya disahkan positif selepas menjalani ujian calitan (swab) pada 11 Januari. Tapi, kuarantin di rumah bersama isteri dan empat anak kami.
“Setakat ini, anak-anak saya masih lagi negatif dan mereka juga tidak menunjukkan sebarang gejala,” luahnya lagi.

Pada Mac tahun lalu, Allahyarham Norazlina pernah jatuh di bilik air dan mengalami kelumpuhan separuh anggota badan.

Allahyarham meninggalkan suami serta empat cahaya mata iaitu Nur Aliah Natasha, 22, Mohd Arif Iskandar, 21, Mohd Arif Haikal, 19 dan Mohd Risqy, 12.

Innalillahi wa inna ilaihi roji’un. Sungguh, Janji Allah itu pasti bahawa setiap yang hidup pasti akan merasai mati. Takziah diucapkan kepada Rahmat dan keluarga.

Sumber: Harian Metro (Syafil Syazwan Jefri) , Facebook Rahmat Shafie

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*