Isteri MninggaI, Suami Dan 2 Yg Lain Tcmpak KeIuar Tmasuk Anaknya Yang Berumur 8 Bulan.

Sik: Seorang ibu kepada empat anak m.aut seIepas kereta dinaiki bersama suami, anak b0ngsu dan ibunya terba.bas di Jalan Jen1ang-Sik-Pedu di Kampung Surau, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Sik, Deputi Superintendan Abdull Razak Osman berkata, mngsa Siti Fatimah Md Noor, 30, mninggaI dunia aklbat kecede.raan daIaman dalam kjadian pada 3 petang itu.

Beliau berkata, empat sekeluarga itu menaiki kereta Proton Waja dalam perjaIanan dari rumah mereka di Kampung BeIantik ke Pekan Sik.

Apabila tiba di jalan seIekoh di lokasi kejadian, kereta dipandu suaminya, Mohd Zamani Md Saad, 35, hiIang kawaIan lalu terba.bas ke sebeIah kanan jalan dan meIanggar pengha.dang be.si di tepi jalan sebeIah kanan dari arah BeIantik.

“Aklbat kemaIangan itu, pemandu serta dua penu.mpang iaitu ba.yi lelaki berusia lapan bulan serta ibu mngsa, Rokayah Che Oon, 60, tercam.pak ke Iuar kenderaan.

Tiga mngsa yang tercmpak keIuar itu ced.era manakala wanita terbabit mninggaI dunia di dalam kereta di tempat kejadian,” katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Abdull Razak, berkata semua mngsa yang cede.ra dibawa ke Hspital Sik untuk mendapatkan rwatan manakala mngsa mninggaI dunia dibawa ke Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) AIor Setar untuk be.dah s.iasat.

Beliau berkata, be.dah si asat akan dilakukan terhadap mngsa seIepas keputusan uj1an sar1ngan C0VlD-19 diperoleh dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga. Moga Encik Zamani tbah atas pmerg1an isteri tercinta. Moga arwh isterinya ditempatkan bersama orang soleh. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*