Ini 9 Alasan Mengapa Pintu di Tandas Awam Tidak Mencapai Lantai

Ini 9 Alasan Mengapa Pintu di Tandas Awam Tidak Mencapai Lantai

Bilik mandi awam pasti bukan tempat yang paling menyenangkan yang perlu kita lawati. Apabila menggunakan tandas awam, anda mungkin tertanya-tanya mengapa pintu tidak sampai ke lantai dan menyebabkan ketidak selesaan pengguna.Terdapat beberapa alasan yang sangat baik untuknya dan kami di Musang Live ingin memberitahu anda mengenainya.

1. Ia lebih mudah untuk dibersihkan.

Oleh kerana ramai manusia menggunakan tandas awam, pekerja perlu mencucinya beberapa kali sehari. Jurang di bahagian bawah membuat bilik mandi lebih mudah dan lebih cepat untuk Dibersihkan.

2. Sekiranya berlaku kemalangan, anda boleh mendapatkan bantuan dengan mudah.

Bayangkan Tandas penuh tertutup, jika seseorang pengsan atau mengalami masalah kesihatan yang menyebabkan mereka tidak sedarkan diri, ia akan mengambil masa yang lama sebelum seseorang melihatnya. Sebaliknya, lebih mudah untuk melihat seseorang yang mening gal dalam tandas dengan jurang di bahagian bawah. Juga, responder pertama dapat menyelinap melalui jurang dan membuka kunci pintu dari dalam tanpa perlu memecahnya.

3. Ia membantu mengekang tingkah laku yang tidak sesuai.

Kekurangan privasi di tandas awam juga menghalang orang daripada melakukan perkara bukan-bukan di tandas yang mereka tidak patut lakukan. Ciri-ciri pintu membolehkan tahap pengawasan dan pencegahan tingkah laku yang tidak sesuai.

4. Pembinaannya lebih murah.

Pembahagian tandas yang meluas dari lantai ke siling memerlukan reka bentuk yang lebih tepat dan penggunaan pelbagai bahan, yang akan meningkatkan jumlah kos. Bagi pemilik perniagaan, ia akan sentiasa lebih cenderung untuk membeli dan memasang pintu yang mengurangkan kos pembinaan.

5. Terdapat pengudaraan bau yang lebih baik.

Dalam bilik mandi sepenuhnya tertutup menjadi sukar bagi bau yang tidak menyenangkan untuk hilang. Dengan ruang di atas dan di bawah tandas bilik mandi, udara mengalir bau yang lebih baik dan buruk hilang lebih cepat.

6. Sangat mudah untuk melihat jika tandas itu sedang digunakan atau tidak.

Sekiranya tandas itu ditutup sepenuhnya, kita sentiasa berisiko mengalami saat yang sukar ketika cuba membuka tandas yang diduduki atau harus menunggu tak kesudah. Dengan ruang di bawah pintu, seseorang dapat melihat jika tandas kosong atau tidak.

7. Ia adalah laluan melarikan diri atau pintu terkunci dari luar.

Bayangkan kesesakan kunci: jika tandas itu ditutup sepenuhnya dan tempat itu terlalu bising, anda akan menghabiskan berjam-jam menunggu seseorang melihatnya. Walau bagaimanapun, jika terdapat ruang di bawah bilik mandi, anda boleh dengan mudah melarikan diri dengan merangkak di bawahnya.

8. kekurangan privasi

Apabila pintu tidak ditutup sepenuhnya, kekurangan privasi menjadikan pengunjung berasa seperti mereka perlu melakukan buang air mereka dengan lebih cepat, yang mempercepatkan trafik.

9. Anda boleh berkongsi kertas tandas lebih mudah.

Kita semua tahu bahawa momen yang mengerikan apabila kita tiba-tiba menyedari bahawa kita kehabisan kertas tandas ketika pergi ke tandas. Jika ia berlaku di tandas awam, sekurang-kurangnya boleh meminta orang di dalam tandas di sebelah anda untuk menghantar beberapa kertas tandas, tetapi jika anda kehabisan kertas di tandas tertutup penuh, tiada siapa yang boleh menyelamatkan anda.

Apakah pengalaman anda dengan tandas awam? jangan lupa share like dan komen artikal Musang live.

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*