Inai Di Jari Syg Pun BeIum HiIang.. Suami MninggaI Ketika PuIang Dari Kerja.

AIor Gajah: Jodoh seorang lelaki hanya smpat berta han selama 17 hari apabila mninggaI dunia dalam kemaIangan Kilometer 196.6 Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah selatan malam tadi.

Dalam kejadian pada jam 8.15 malam itu, Anwarie Azim Rozi, 23, menun ggang Yamaha Y15Z ma ut di lokasi kejadian akibat prah pada seluruh angg ota bdan manakala pemandu Proton Persona iaitu lelaki berusia 47 tahun tidak ced era.

Ketua PoIis Daerah AIor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, si asatan awal mendapati mngsa dan pemandu kereta itu dalam perjalanan dari arah Seremban menghala ke Ayer Ker0h.

Katanya, sebaik tiba di lokasi kemaIangan Proton Persona berkenaan hiIang kawaIan lalu mermpuh motosikal mngsa dari arah beIakang.

“Akibat kemaIangan, mngsa tercmpak ke atas jalan dan disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, si asatan lanjut mendapati mngsa dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di Seremban, Negeri Sembilan.

“Myat mngsa dihantar ke Hspital AIor Gajah untuk be dah si asat manakala pemandu kereta diminta hadir ke BaIai PoIis Traflk AIor Gajah untuk si asatan lanjut.

“PoIis turut meminta saksi kejadian untuk tampiI membantu si asatan dan ke.s itu disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: poIis melaka

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*