Ikut keluar dakwah tabligh, ramai doakan Shuk Sahar terus istiqomah

Kebelakangan ini, seronok kita lihat apabila ramai artis yang berkongsi momen keluar mengikuti tabligh ataupun majlis-majlis ilmu yang bermanfaat.

Hal ini bukan sahaja membuat orang sekeliling gembira bahkan kesungguhan mereka pasti mampu menarik orang ramai untuk sama-sama berubah kearah yang lebih positif.

Semoga istiqomah

Salah seorang selebriti yang turut keluar ke jalan Allah ialah Shuk Sahar iaitu artis yang sebelum ini kerap dihambat kontroversi berkenaan isu rumah.

Menerusi laman sosial Dakwah Tabligh, beberapa gambar Shuk Sahar atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar telah menarik perhatian apabila dimaklumkan turut keluar mengikuti tabligh.

Dalam perkongsian yang dibuat, pihak Dakwah Tabligh Malaysia juga berharap orang ramai dapar mendoakan supaya Shuk istiqomah dalam apa yang sedang dijalaninya.

“InsyaaAllah ada rezeki bertemu lagi”

Mereka sempat meninggalkan sedikit nukilan nasihat berhubung istiqomah dalam hidup.

Shuk turut memuat naik gambar bersama seseorang yang dipanggil Maulana Helmi dan berharap akan berjumpa lagi di masa hadapan. Dia juga mengucapkan terima kasih kerana memberi pinjam menaiki kuda miliknya.

Semoga ramai terbuka minda

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet yang melihat posting berkenaan telah meluahkan rasa syukur dan mendoakan agar Shuk akan kekal istiqomah menjadi lebih baik.

Mereka berharap agar kontroversi yang pernah melanda selebriti berkenaan sejak setahun yang lalu tidak berulang lagi sehingga hampir ‘meranapkan’ kerjaya seninya.

Yang baik kita sokong

Harap dapat tarik golongan remaja

Sumber: Instagram dakwahtablighmalaysia, Shuk Sahar

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*