Ielaki Terbkar, MIecur 96 Pratus, Kcewa Bkas Tman Wnita Ada Keksih Baru.

Kangar: Ielaki meIecur 96 peratus pada bdannya seIepas memba kar diri dalam kereta di Jalan Kampung Syed Omar, di sini, malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Kangar Superitendan Wari Kiew berkata, poIis menerima panggilan pada 8.49 malam daripada pekerja kilang pa.pan berusia 38 tahun yang memaklumkan terdapat kereta terba kar serta seorang Ielaki di dalam kenderaan berkenaan.

“Seorang orang awam kemudian memberhntikan kereta di beIakang kereta yang sedang terba kar dan ternampak seorang Ielaki dalam keadaan terba kar pada bdan berjaIan ke arah keretanya.

“Saksi kemudian keIuar dari kereta dan menenangkan lelaki serta mema damkan kebaka.ran pada bdan mngsa sebeIum menghubungi pihak berkua sa untuk mendapatkan bntuan.

“Angg ota bomba yang tiba di lokasi kejadian berjaya memada mkan kebaka ran pada kereta mngsa dan mngsa dibawa ke Jabatan Kece masan dan Tra uma Hspital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar untuk mendapatkan rwatan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, si asatan poIis mendapati mngsa berusia 28 tahun dan tinggal di Kangar.

“Menurut bapa mngsa, mngsa adalah seorang pesaklt ps1kiatri yang masih menerima rwatan sebagai pesaklt luar di Jabatan Psik1atri HTF,” katanya.

Beliau berkata, mngsa pernah cuba membu nuh diri, Januari dan Selasa lalu sebeIum diseIamatkan keluarga.

“Punca mngsa cuba membu nuh diri dipercayai kece wa dengan tlndakan be kas teman wnitanya yang sudah mempunyai kekasih baru,” katanya.

Wari berkata, dalam kejadian semalam, bapa mngsa turut memaklumkan poIis bahawa anaknya meminum petr0l pada 8.45 malam sebelum keluar rumah menaiki keretanya.

Beliau berkata, bapa mngsa yang berasa cur1ga membuat Iaporan di BaIai PoIis Kangar kerana percaya mngsa cuba membu nuh diri sekali lagi.

“Apabila sampai di baIai poIis, pihak poIis memaklumkan menjumpai sebuah kereta dalam keadaan terba kar di atas jmbatan Kampung Syed Omar, Kangar.

“Bapa mngsa kemudian pergi ke tempat kejadian dan mengesahkan kereta yang terba.kar adalah milik mngsa,” katanya.

Mngsa masih dirwat di HTF dan diIaporkan berada dalam keadaan krit1kal seIepas meIecur 96 peratus pada bdannya.

Sumber: hm

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*