Identiti Lelaki Kereta MeIet0p Dikenalpasti, ‘Iuluh Hati Hanya Tuhan Yang Tahu’- Isteri.

Kota Bharu: “Sebaik tahu kejadian ini tular, anak kedua saya datang ke lokasi kejadian melihat sendiri keadaan berlaku kerana kami dikhabarkan kereta Proton Iswara Aeroback yang terbabit dan rlsau ia milik suami,” kata Faridah Hussin, 49.

Dia adalah isteri kepada Wan Hassan Wan Ali, 49, yang m.aut dalam kejadian kereta meIet0p di Jalan Pintu Geng, Kampung Sireh di sini, hari ini.

Menurutnya, anaknya pulang dan dengan yakin beritahu bahawa ia bukan kereta milik arwh namun anak sulung saya, Wan Nur Hidayah, 22, sekali lagi ke lokasi sebelum mengesahkan ia adalah kenderaan ayahnya memandangkan dia lebih biasa dengannya.

Dia yang masih dalam keadaan terkjut, memberitahu kali terakhir berjumpa suami pada 4 petang ketika mngsa menghantarnya ke rumah saudaranya di Kampung Tanjung Chat di sini, dan berlalu pergi tnpa sebarang perlakuan yang mencur1gakan.

“Sebaik diberitahu, ia (kjadian itu) membabitkan suami, saya terus ke lokasi kejadian dan badan saya bagaikan k4ku seketika apabila dia dalam keadaan yang sudah tldak sempurna susulan Iet0pan terbabit.

“Hanya tuhan yang tahu betapa IuIuhnya hati saya. Kami sekeluarga tldak berganjak ke tempat lain dan hanya berkumpul di lokasi kejadian sehingga jnazah suami dibawa ke hspital sambil membaca ayat suci al-Quran sebagai satu-satunya cara untuk tenangkan kami.

“Sekarang kami serah sahaja kepada pihak berkuasa untuk menjalankan tugas mereka dan Insya-Allah…jnazah akan dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sireh selepas semua urusan selesai,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Faridah berkata, sudah menjadi rutin suaminya berulang-alik di jalan berkenaan dari Kampung Sireh ke Kampung Kota di sini, memandangkan kami akan berplndah ke rumah baharu tidak lama lagi.

“Bagaimanapun, keterujaan untuk pindah ke rumah baharu kini sudah tlada dengan apa yang terjadi hari ini, saya reda namun pasti mengambil masa untuk membiasakan diri tnpa dia di sisi.

“Insya-Allah, saya cuba kuatkan diri bersama tiga anak berusia 19 hingga 22 tahun,” katanya.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*