Ibu Ratu Rock Malaysia, Mninggal Dunia Dalam Tidur

KUALA LUMPUR: Ibu Ratu Rock, Ella, Yang Asmah Long, 92, mninggaI dunia ak1bat s4kit tua di kediamannya di Telok Gadong, Klang, awal pagi tadi.

Abang ipar Ella, Syahrizal Ismail, berkata ibu mentuanya menghmbuskan n4fas terakhir dalam tidur, pada jam 2.30 pagi tadi.

“Arwh menetap dengan adik ipar, Korie di Klang. Kami berjumpa hari-hari kerana arwh semakin uzvr.

“Arwh mninggaI dalam tidur ak1bat s4kit tua,” katanya yang juga suami kepada kakak dan juga pengurus Ella, Jojie, ketika dihubungi BH Online.

Jnazah Allahyrham dijangka dikbumikan di Tanah Perkburan Islam Sksyen 21, Shah Alam, pada jam 11 pagi ini.

Berita dvka itu dik0ngsi pentadbir akaun Faceb0ok (FB) Ella atau nama sebenar, Norzila Aminuddin, melalui sebuah entri.

Hantaran itu berbunyi:

“Salam dan sejahtera. Buat makluman, mohon didoakan bonda kepada Ella, Hajah Yang Asmah Long yang pulang menemui penciptaNya sekitar jam 2.30 pagi tadi .

“Moga Allah ampuni, rahmati, maafkannya, muliakan kemat1annya, lapangkan kbur, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga beliau ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah

“Kami mohon moga Allah kurnia inayah dan rahmat. Tkziah buat ahli keluarga Puan Ella atas pemergian bonda yang dikasihi,” katanya.

Entri itu dibanjiri ucapan tkziah peminat Ella yang mendoakan penyanyi kesayangan mereka tabah menghadapi detik menyed1hkan itu.

Sumber: BH Online

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*