Ibu Muda Yang Hebat! Jual Air Tebu Di Tepi Jalan Ditemani Bayinya Yang Baru Berusia 3 Bulan.

Hari ini tular gambar seorang ibu muda yang menjual air tebu di tengah panas ditemani bayinya yang baru berusia 3 bulan. Kisah ibu muda mendapat banyak perhatian daripada masyarakat sekitar.

Ketika artikel ini ditulis, kisah ibu muda ini telah mendapat hambir seribu kongsian di Facebook Page Vitaminbae setelah 3 jam kisahnya disunting. Apa tidaknya, kisah ibu muda ini sangat menginspirasikan.

Menurut Vitaminbae, ibu muda ini baru sahaja mencuba nasib dengan menjual air tebu selama tiga hari. Air tebu yang dijual pula semuanya segar dan dibuat sendiri oleh dia dan suaminya. Mereka akan menggiling tebu seawal pagi untuk dijual pada tengah hari.
ibu muda

Cuaca panas tidak mematahkan semangat ibu muda ini untuk berniaga.

Jom baca perkongsian dari Vitaminbae.

Semalam, ramai kawan² di Fb ni tag kami berkenaan seorang akak yang menjual air tebu di tepi jalan berhadapan SMK Kuhara Tawau. Terima kasih kami ucapkan kepada semua kawan² yang prihatin, jazakumullah kheir..

Alkisahnya, perancangannya ingin mencari akak ni petang hari. Sekitar jam 2 kami melalui tempat ini, rezeki berjumpa dengan akak ni pada awal masa dia buka jualannya. Alhamdulillah.

Luar biasa semangat akak ni. Dalam cuaca tengahari yang tidak menentu ditemani anaknya yang baru berusia 3 bulan, sang ibu tetap kuat berjuang menghabiskan jualannya. Subhanallah!

Alhamdulillah, dapat berkongsi sedikit rezeki kawan² semua dengan memborong semua air tebunya. Yang saya terharu, bila akak ni kata rezeki ni dia nak bagi² dengan anak jirannya yang berusia 5 bulan, yg diuji dengan sakit lumpuh. Allahu akbar..

Moga ada masa nanti kita dapat berjumpa dengan anak yang dimaksudkan. Amin. Terima kasih.”

Alhamdulillah, jualan mereka mendapat sambutan orang ramai. Malah ramai yang ingin memborong jualan mereka. Hebat ibu muda!

Kisah ibu muda ini juga telah dikongsikan di Facebook 8channel.

Sumber : 24newst.com

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*