Nak beli banyak stok.. Giliran MUA Bellaz hulur tablet untuk pelajar memerlukan

Berikutan penularan pandemik Covid-19 yang semakin meningkat, pihak kerajaan membuat keputusan untuk menyambung Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 18 Februari hadapan.

Pelaksanaan tersebut bukan sahaja memberi kesan kepada pekerja di pelbagai sektor perindustrian tetapi termasuklah para pelajar dan ibu bapa.

Tambahan lagi, apabila sesi Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) terpaksa ditukar kepada Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) dalam tempoh ini.

Bagaimanapun, tidak semua pelajar bertuah memiliki kemudahan gajet mahupun akses kepada internet untuk mengikuti PdPR.

Cakna berkenaan situasi tersebut, ‘Make Up Artist’ (MUA) Nur Nabilah Zulyadaini atau lebih dikenali sebagai MUA Bellaz bersama suaminya berbesar hati untuk menyumbang tablet kepada golongan yang memerlukan.

Perkara itu disampaikan oleh Bellaz sendiri menerusi laman Facebook rasmi miliknya, dimana dia sedang berusaha mencari pembekal tablet untuk membelinya dalam kuantiti yang banyak demi membantu rakyat insan yang kurang bernasib baik.

Doakan saya!

Saya tengah mencari tablet-tablet untuk anak-anak keluarga yang tidak berkemampuan membeli tablet-tablet ini. Sebab sekarang belajar melalui ‘online’ sangat memerlukan tablet ini.
“Inshaa Allah. Sedikit sebanyak dapat memberi sinar ceria dan semangat untuk anak-anak dan ibu bapa yang memerlukan.
“Siapa pembekal yang ada banyak stok dan menjual dengan kadar harga diskaun sikit boleh mesej ya. Sebab inshaa Allah saya dan suami ingin membeli dengan jumlah yang banyak.
“Niat kerana Allah taala. Rezeki daripada Allah semuanya kita wajib berkongsi tanpa mengira bangsa dan agama,” tulisnya.

Moga MUA Bellaz dimurahkan rezeki

Meninjau ke ruangan komen, warganet memuji usaha wanita berusia 29 tahun itu selain mendoakan agar rezeki Bellaz sekeluarga dimurahkan dan sentiasa dilindungi Allah SWT.

Mulianya hati Bellaz!

Terdahulu, dia merupakan seorang gadis kampung yang berbasikal mencari rezeki untuk keluarga sebelum memulakan kerjaya dalam bidang persolekan dengan membuat video solekan ‘live’ di Facebook.

Sumber: Facebook MUA Bellaz

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*