HiIang Tempat Bergantung, MninggaI Dunia Otw Balik Kerja Namun Tak Iayak Bntuan Perkeso

Parit Buntar : Perjalanan pulang seorang lelaki setelah selesai bekerja ber4khir dengan tr4gedi setelah motosikal jenis Honda EX5 yang ditunggangnya hiIang kawalan lalu terb4bas di Jalan Kampung Parit Mat Aris Bawah Simpang Lima disini.

Kejadian yang berlaku pada jam 6.10 petang itu menyebabkan mngsa, Mohamad Azimin Asri, 39, tercmpak sejauh lima meter ke dalam belukar berhampiran sebelumnya myatnya ditemui orang awam yang melalui jalan tersebut.

Sbak dan piIu apa yang berlaku isteri tdak berkerja anak sulung baru berusia 5 tahun dan yang bongsu 7 bulan kini ayah tersayang pergi buat seIamanya disaat pulang mencari rezeki.

Ketua PoIis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat berkata, kejadian tersebut disedari orang awam setelah melihat motosikal mngsa dalam keadaan terbaIik di tepi jalan.

Bagaimana pun, setibanya di tempat kejadian motosikalnya hiIang kawalan lalu terb4bas ke sebelah kiri jalan, Keadaan cuaca pada masa itu hujan dan permukaan jalan basah, ujarnya ketika dihubungi pemberita.

Pemeriksaan pegawai perubatan kemudian mengesahkan mngsa telah mninggaI dunia disebabkan keceder4an prah pada kepaIa.

Myat mngsa kemudian dibawa ke H0spital Parit Buntar untuk bdah s1asat sebelum dituntut ahli keluarganya manakala kejadian dis1asat di bawah Sksyen 41(1)Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga isteri arwh tabah, arwh meninggaIkan dua anak seorang berusia 5tahun dan seorang baru berusia 7 bulan. Al fatihah.

Kredit: MT

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*