Hidap kanser & ditinggal suami, wanita berjuang hidup bersama anak autisme

Setiap insan yang berumah tangga pasti mengharapkan agar dapat hidup bahagia bersama pasangan yang dicintai hingga akhir hayat.

Namun, berbeza dengan perkongsian seorang wanita yang juga pengguna TikTok dikenali sebagai cikadahh apabila memaklumkan telah ditinggal oleh sang suami sedangkan lelaki itu pernah berjanji untuk menjaganya hingga ke akhir usia.

@littleluck2021#handwriting #fyp #GetGrafting #foryou

♬ original sound – michele.laguzova

Anak autisme, disahkan kanser

Lebih menyedihkan, lelaki itu meninggalkannya serta anak yang autisme demi wanita lain ketika dia disahkan menghidap kanser.

Dalam keadaan tiada pekerjaan dan tiada simpanan, dia bangkit demi diri sendiri dan anak untuk meneruskan kehidupan yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T.

Kini bahagia dengan anak

Berkat kesabarannya, kini dia mengakui hidup lebih bahagia dan sudah pun mampu meraih pendapatan sendiri dengan berniaga bagi menampung keperluan diri serta anak syurganya.

“Alhamdulillah. Saya kini bahagia berdua dengan Zara. Allah hadiahkan rezeki tak putus-putus untuk saya walaupun saya struggle dengan rawatan saya dan struggle untuk handle Zara,” tulisnya.

Wanita hebat!

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menzahirkan rasa simpati mendengar perjalanan hidup wanita tersebut.

Walau bagaimanapun, mereka berbangga dengan pencapaiannya kini dan berharap agar Allah S.W.T terus memperluaskan rezekinya dan mempermudahkan segala urusannya bersama anak tersayang.

Sis layak dapat yang lebih baik

Ujian hebat buat orang yang kuat

Sumber: TikTok cikadahh

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*