KetuaPolis J0hor, DatukAyob Khan Tvnjuk Sklll Tebar R0ti Canal. Bnyak Kali Puslng Tv

Pekerjaan sebagai penebar roti canai bukanlah satu perkara yang mudah.

Ianya memerlukan s.kill dan latihan yang banyak bagi memastikan hasilnya menjadi. Malah, bakat menebar roti canai ini bukan semua orang boleh lakukannya.

Roti canai kebiasaannya dimakan bersama teh tarik dan disajikan dengan kuah dal atau parpu, kari serta sambal ikan bilis.

Walaupun roti canai boleh dinikmati di banyak kedai, tetapi tanpa kita sedari kebolehan membuatnya lebih dikuasai oleh tukang masak warga a.sing.

Meskipun ada yang pandai menyediakan tepung roti canai, namun kebolehan untuk menebarnya menjadi masalah. Apatah lagi tidak ramai pihak yang mahu tampil mengajar cara membuatnya, sedangkan teknik tebaran yang betul menjadi r.ahsia keenakan dan kelembutan roti canai.

Disebabkan itu, bakat menebar roti canai ini pasti akan menjadi perh.atian ramai kerana mereka menganggap ianya adalah keistimewaan luar biasa.

Sama seperti video yang tular baru-baru ini di media sosial apabila ketua polis johor iaitu datuk ayob khan yang sedang menebar roti canai menc.uri tumpuan ramai.

Pusing Banyak Kali Datuk

Reaksi Orang Ramai

Terbaik Dato’, pencen boleh la bukak restoran roti canai terbang, pasti ramai yg dtg makan.

Memang serba boleh la Dato’ tahniah.

Ni dinamakan orang kampung dapat jawatan yg hebat dia tunaikan tanggungj.awab dia dgn jujur dan ikhlas.. Terbaik dato.

Steady Dato Ayob, boleh kedai makan roti canai bila bersara nanti. Jangan skill terpendam. All the best Dato.

Ni baru hero, semua boleh, man can climb, can fly, can swim and evrything….. Ni nak pegang cacing bubuh umpan dimata Kail pun t.akut, Lepas Tu acah2.

Hebat la Dato ni. Lepas ni mamak tak dapat cari makan dh.

Sumber : OM

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*