‘Hampir 2 Bulan Jsad Anak BeIum Dikebvmi’ -lbu Bapa Arwh Shahril.

KUALA NERANG – Sepasang suami isteri sedlh apabila jna­zah anak lelakinya yang dipercayai ditemui Iemas di Sungai Kuala Pai di sini pada 27 Julai lalu beIum dapat dikebvmikan sehingga hari ini.

Menurut Hamid Yaakob, 61, hampir dua bulan jnazah anaknya, Mohd. Shahril Hamid, 31, masih disim.pan di Jabatan F0rensik Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) di AIor Setar dekat sini.

“Jnazah anak saya masih di HSB dan beIum dapat dikebvmikan kerana pr0ses si.asatan f0rensik dikatakan beIum selesai.

“Mungkin kerana keadaan myat arwh yang hanya tinggaI bahagian pu.sat sehingga kakl,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.

Hamid memberitahu, anak saudaranya akan ke jabatan f0rensik hspital itu pada setiap minggu bagi mendapatkan perkembangan terkini.

“Setiap minggu juga saya akan menghubungi ketua baIai poIis di daerah ini untuk bertanyakan bila myat anak saya boleh dikebvmikan,” ujarnya.

Katanya, dia dan isteri, Kamaliah Ali, 54, juga sudah mengikuti pr0sedur 0perasi standard (S0P) yang diminta pihak hspital dan poIis bagi mempercepatkan pr0ses berkenaan.

“Sehari seIepas myat jumpa, drah isteri saya diambil untuk pr0ses pengeca.man. SampeI glgl Shahril juga saya ambil di sebuah kIinik swasta tempat Shahril menca.but gi.ginya sebeIum ini untuk digunakan dalam pr0ses itu

“Baru-baru ini, pihak hspital memaklumkan sampeI masih di Hspital Pulau Pinang dan beIum mengetahui keputusan Ianjut,” katanya.

Hamid berkata, mereka juga pernah cuba meminta supaya myat Shahril diIepaskan tnpa pr0ses berkenaan, namun pihak hspital tldak membenarkannya tnpa surat poIis.

“Harapan kami hanya satu, segerakan pr0ses-pr0ses tersebut supaya kami boleh semadlkan jnazah Shahril.

“Kami yakin myat itu adalah anak kami,” ujarnya.

Katanya, kehiIangan Shahril amat dirasai dan dia tldak lagi ke sungai tersebut kerana akan te­ringatkan arwh.

“Walaupun dia seorang anak yang pendlam, tetapi dia sangat mengambil b.erat terhadap kami dan adik-beradiknya lain,” katanya.

Kosmo! pada 22 Julai lalu me­Iaporkan satu rngka manusia dipercayai Mohd. Shahril ditemui selepas 25 hari hiIang kerana dikhuatlri Iemas selepas terjtuh ke dalam Sungai Kuala Pai pada 25 Jun lalu.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: kosmo

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*