Bakti Hingga Liang Lahad, Hafiz Mahamad Tawar Diri Imamkan Jasad Rakan

Sebelum ini pernah tular kisah seorang influencer, Hafiz Mahamad yang sering membantu rakan baiknya bernama Loh. Walau bagaimanapun, pagi ini usahawan berkenaan dimaklumkan sahabatnya itu sudah pun kembali ke Rahmatullah setelah sekian lama bertarung dengan masalah kesihatan yang dihidapi.

Terus terbang ke Kelantan, nak lihat Allahyarham Loh buat kali terakhir

Sebaik saja mendengar perkhabaran berkenaan, Hafiz terus sahaja bergegas ke Kelantan untuk melawat buat kali yang terakhir. Betapa eratnya perhubungan dua sahabat ini sehingga keluarga Allahyarham sanggup menunggu kedatangan usahawan muda tersebut sebelum jasad lelaki itu diuruskan. Hampir saja dirinya terduduk saat melihat rakannya sudah pergi buat selama-lamanya.

Imamkan solat untuk teman baiknya, bantu sehingga ke liang lahad

Sebagai seorang kawan, Hafiz menawarkan diri untuk memandu kenderaan untuk membawa jasad pemuda tersebut selain mengimamkan solat. Dengan tangisan yang cukup pilu, influencer ini juga turut turun ke liang lahad untuk membantu mengebumikan kenalan baiknya.

Ujian sangat berat.. Tapi lega dapat tunaikan janji kepada rakan sehingga akhir hayat

Meskipun pemergian mengejut ini tersangat berat untuk dilalui, namun Hafiz tetap tabah menguruskan urusan pengebumian berkenaan sehingga selesai. Instafamous ini juga lega apabila janjinya terhadap Allahyarham Loh sudah ditunaikan sepenuhnya.

Sumber: Facebook Hafiz Mahamad

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*