Sempena Tahun Baru Cina, Ebit Lew Hadiahkan Myvi dan Bayarkan Sewa Rumah Buat Ibu TunggaI Berbngsa Cina

Z1arah ibu tunggaI chinese Koh Kim Keok di Kota Bharu, saya hadiahkan kereta Myvi dan Tab serta sedikit duit belanja dan akan bayarkan sewa rumah setiap bulan. Gong Xi Fa Chai.

Masa sampai tadi kakak ini menang1s. Saya dapat info yang keluarga ini svsah dan dah lama tiada makan besar dan tiada sambutan tahun baru cina. Walau chinese non musIim tapi dia kenal saya. Katanya selalu berdoa nak jumpa ustaz.

Hari ini tiba-tiba ada depan mata. Selepas kemat1an suami, kakak ini besarkan anak yang ramai seorang diri dengan kerja kedai kopi chinese. Masa pkp gaji sehari Rm20. Dulu Rm30. Sebulan dapat Rm600. Anak yang baju merah tu memeIuk Islam dah lama. Tapi mereka hidup dengan penuh kasih sayang.

Anak perempuan berhenti belajar Nursing kerana tiada duit untuk bayar ada yuran Rm800. Sed1h lak dengar. Mula kerja kedai makan bntu keluarga. Saya cadangkan untuk sambung belajar semula. Kami akan tanggung yuran jika belajar semula.

Tiada kenderaan untuk hantar anak sekolah. Dulu ada kereta lama dah jual besi bvruk. Saya terus ajak beli kereta. Terus dapat tadi. Kereta Myvi. Menang1s kakak gembira sangat.

Terima kasih JKM ada beri duit bulanan. Terima kasih Yb dan Menteri. Terima kasih zakat. Terima kasih Penghulu dan ketua kampung. Terima kasih jiran dan masyarakat setempat. Terima kasih NGO tempatan. Terima kasih Media yang maklumkan pada saya. Terima kasih semua.

Semoga menjadi asbab kebaikan. Happy Chinese New Year. Selamat makan besar semua.

Sumber: Ebit Lew

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*