Hadiah motosikal untuk Yoe Parey, tindakan Syahmi Sazli dipuji ramai

Tidak dinafikan lagi, dalam setiap rezeki yang kita perolehi, ada hak dan bahagian orang lain yang perlu dikongsi. Bahkan, jika seseorang itu ingin keberkatan pahala, jangan pernah lokek untuk berkongsi dengan orang lain.

Begitulah yang sering dilakukan oleh YouTuber popular dan pengarah muda dikenali ramai bernama Syahmi Sazli ini.

Nama pengarah berusia 26 tahun itu meraih perhatian ramai menerusi filem sulung arahannya, ‘Mael Totey The Movie’ yang ditayangkan tahun lalu.

Bukan itu sahaja, ideanya mengangkat golongan istimewa menjadi pelakon utama dalam filem arahannya membuatkan ramai yang kagum anak jati Kelantan tersebut.

Terbaru, Syahmi berbesar hati menghadiahkan dua buah motosikal Y15 buat rakan-rakan istimewanya iaitu Yoe Parey dan Bedol, yang juga merupakan pelakon utama dalam karya-karya arahannya.

Perkara tersebut dikongsi menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh Syahmi di laman sosial Instagram miliknya, -syahmisazli.

Hadiah Y15 untuk Yoe dan Bedol

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syahmi Sazli (@syahmisazli)

Dalam video berkenaan, dapat dilihat Syahmi membeli dan menghantar sendiri motosikal-motosikal tersebut ke rumah Yoe dan Bedol.

Sebaik Syahmi sampai sahaja di rumah mereka, jelas terpancar kegembiraan di wajah kedua-dua insan istimewa berkenaan selepas melihat kelibat ‘hadiah’ tersebut.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet serta rakan selebriti memuji tindakan Syahmi dan mendoakan agar dia sentiasa dimurahkan rezeki.

Dalam pada itu, ada juga yang bertanya bagaimana pula dengan rakan istimewanya lagi seorang yang bernama Asif, tiada apa-apa hadiah ke?

Syahmi membalas pertanyaan individu tersebut dengan menyatakan bahawa dia telah menghadiahkan Asif kelengkapan rumah serta ‘renovation’ rumah sebelum ini. Wah, mulia sungguh hati Syahmi ya!

Syahmi nama penuhnya Muhd Syahmi Sazli berkahwin dengan Annisa Faizul dan dikurniakan seorang cahaya mata bernama Ainul Mardhiah. Moga terus dimurahkan rezeki!

Sumber: Instagram Syahmi Sazli

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*