Gerai tutup minyak habis, pelanggan beri minyak baru sebab nak makan situ

Jika kita memang sudah selesa dan teringin makan di sesebuah gerai, pasti kita akan berusaha semampunya untuk memastikan agar kita dapat juga makan makanan disitu.

Hal tersebut samalah seperti perkongsian seorang pemuda apabila memuat naik video ‘usaha’ ibunya di satu gerai makan di food court hanya untuk memastikan dia dapat merasai menu di gerai tersebut.

Guna minyak masak sendiri

Pengguna TikTok dikenali sebagai iskandarzamuel telah menunjukkan kelakuan lucu ibunya yang gigih mengambil minyak masak yang mereka beli di pasaraya untuk diberikan kepada kedai makanan tersebut memandangkan kedai itu sudah mahu tutup kerana kehabisan minyak untuk memasak.

@iskandarzamuelKita pulak yang malu aih, mmg no excuse ye dengan mak mak 😆

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Dalam kapsyen yang disertakan dia akui malu dengan telatah tersebut namun tetap berasa terhibur kerana faham dengan perangai ‘mak mak’.

Tak ada pun diskaun

Walau bagaimanapun, menerusi ruangan komen, pengguna Tiktok itu memaklumkan harga makanan masih sama dan tiada diskaun yang diberikan.

Asalkan dapat nasi yang dia nak

Perkongsian yang dibuat oleh Iskandar Zamuel itu telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata terhibur dengan kerenah ibunya.

Mereka juga sudah cukup faham dengan perangai ‘mak-mak sempoi’ seperti itu kerana ia tidak menjadi kesalahanpun memandangkan makanan tersebut dimasak untuknya makan.

Sumber: TikTok iskandarzamuel

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*