Gadis mavt digil1s lori sehari selepas melangsungkan pertunangan

Berlaku di MACHANG Seorang pembantu kedai mavt digilis sebuah treler selepas motosikal yang dinaiki bersama rakannya bergesel dengan kenderaan berat itu di Kilometer 6.1, Jalan Machang-Pasir Puteh dekat Kampung Sungai Mas di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 9 pagi itu, mangsa, Wan Asmat Wan Mat, 31, yang merupakan pembonceng motosikal jenis Honda EX5 disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian akibat keced3raan parah pada bahagian kepala dan seluruh badan.

Ketua P0lis Daerah Machang, Deputi Superintendan Ganti Jimmy berkata, kemalangan itu turut menc3derakan bahagian tangan kanan penunggang motosikal yang berusia 24 tahun.

Katanya, siasatan awal mendapati, mangsa bersama rakannya sedang menaiki motosikal dan keluar secara tiba-tiba dari simpang kiri jalan itu.

“Bagaimanapun, motosikal yang dinaiki kedua-dua wanita itu dipercayai bergesel dengan sebuah treler tanpa muatan yang sedang dalam perjalanan dari arah Labok menghala ke Pasir Puteh.

“Insiden itu menyebabkan mangsa terjatuh sebelum dig1lis treler tersebut,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Menurut Ganti, m4ngsa disahkan mninggal dunia di lokasi kejadian dan dibawa ke Hospital Machang di sini untuk dib3dah s1asat.

Katanya, rakan m4ngsa yang mengalami kec3d3raan turut dirawat di hospital sama.

Kes dis1asat mengikut S3ksyen 41 (1) Akt4 Pengangkutan Jalan 1987. – K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*