Video Best tengok orang lain duduk rumah, Gadis cari rezeki berpanas jual air kelapa

Kegigihan dan kesusahan dalam mencari wang demi kelangsungan hidup pasti akan dirasai oleh segelintir insan tidak kira usia mahupun jantina.

Baru-baru ini, tular video di aplikasi TikTok mengenai perkongsian seorang gadis bernama Shaza yang memaparkan dirinya gigih mencari rezeki dalam keadaan cuaca panas terik.

Demi sesuap nasi walaupun panas

@szrise😊 #SmileStrong2021 #fyp #fypsounds #fypviral #fypシ #foryoupage♬ Rindu setengah mati cover by ramadanramli – 𝓐𝓭𝓪𝓷

Menerusi video berdurasi 20 saat itu, gadis tersebut sedang menjual air kelapa di sebuah pinggir jalan yang terletak di Alor Setar, Kedah.

Meskipun bergelar seorang wanita, ia tidak menghalang Shaza untuk melakukan kerja yang sinonim dengan kaum adam iaitu membelah buah kelapa.

Dia juga membuat luahan perasaan dan mengakui agak cemburu melihat orang lain yang tidak perlu bekerja di tengah panas seperti dirinya.

Walau bagaimanapun, perkara tersebut tidak dijadikan alasan untuk harus berputus asa dan tetap terus tersenyum.

“Seronoknya tengok orang lain duduk rumah mesti sejuk kan? Demi sesuap nasi aku sanggup kerja walaupun panas,” tulisnya.

Perkongsian sebak daripada Shaza itu dibanjiri komen daripada warganet yang memuji kerajinan dan kekuatan dimilikinya selain turut mendoakan agar dikurniakan rezeki yang berpanjangan.

Bagus rajin kerja, ‘stay strong’!

Semoga dimurahkan rezeki

Jaga elok2 ya siapa jodoh dia ni

Susah sekarang akan diberi kesenangan

Bak kata pepatah, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Percayalah jika sekarang Allah memberi hujan, pasti nanti akan diganti dengan pelangi indah. Amin!

Sumber: TikTok -szrise

 

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*