G4ra2Tak Pvas Hat1, Bapa Pesak1t T3ndang Jururawat dan Minta Sujud Mohon Maaf

Seorang jururawat di Indonesia menjadi m4ngsa keadaan selepas salah seorang bapa pes4kit tidak berpvas h4ti dengan layanan yang diberikan di H0spital Siloam Sriwijaya, Sumatera Selatan, pada Khamis lalu.

Menurut laporan Tribun News, m4ngsa Christina Ramauli dit3ndang pada perut, dit4mpar dan dit4rik rambutnya oleh svspek yang berbaju merah sebelum diminta bersujud untuk memohon maaf menerusi video yang tvlar di media sosial.

Ketua Bahagian Pembangunan Kejururawatan, Benedikta Betty Bawaningtyas berkata, ketika kejadian suspek yang dikenali sebagai JT mahu menjemput anak lelakinya untuk pulang ke rumah selepas empat hari dirawat akib4t peny4kit radang parv-parv.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tribun Medan (@tribunmedandaily)

Jururawat berusia 27 tahun itu seperti biasa, melakukan tugas mengikut prosedur seperti mencabut infus (air drip), menggunakan kapas alk0hol dan kemudian menampal pl4ster.

“Tapi disebabkan anaknya yang berusia dua tahun, sedang aktif (tak boleh duduk diam) apatah lagi didukung, jadi dar4hnya keluar sehingga plaster tercabut,” kata Betty.

Situasi itu membuatkan ibu pesakit panik dan terus mengadu kepada pihak pengurusan sebelum diganti dengan kapas baru. Seolah-olah masih tidak berpvas hati, wanita itu mengadu kepada suaminya sebelum lelaki tersebut tiba di h0spital.

Maka terjadilah kekecohan antara ibu bapa pes4kit dan m4ngsa sebelum dibantu oleh beberapa petugas bagi meleraikan insiden berkenaan.

Difahamkan, suspek telah ditahan pihak p0lis akibat bertindak kas4r malah mengakui tidak mampu menahan em0si ketika mendapat tahu tangan anaknya berd4rah selepas jarvm infus dicabvt.

Sumber: Jakarta Tribun News , Medan Tribun News , Kompas 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*