Dari pusat kuarantin ke jinjang pelamin, ‘frontliners’ disatukan sebagai suami isteri

Siapa sangka wabak Covid-19 yang telah melanda negara sejak tahun lalu telah menyatukan pasangan kekasih sehingga ke jinjang pelamin.

Perkenalan yang bermula di pusat kuarantin telah menemukan dua hati sebelum pasangan ‘frontliners’ Pija dan Azwa sah sah bergelar suami isteri.

Menerusi perkongsian seorang jurugambar Taufiq Noor di Facebook, dia memuat naik foto pasangan tersebut melalukan ‘photoshoot’ tetapi agak sedikit berlainan daripada pasangan pengantin yang lain.

Covid-19 menyatukan dua hati

Menurut Taufiq, pasangan berkenaan berjumpa ketika bertugas di pusat kuarantin sewaktu awal negara menghadapi wabak pandemik tersebut.

Tambahnya lagi, pasangan sama cantik sama padan itu ingin melakukan ‘photoshoot’ dengan memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE) sebagai kenang-kenangan.

Taufiq juga turut mengakui dirinya begitu teruja melihat kedua-duanya sanggup berpanas dan berpeluh ketika panas terik sewaktu melakukan ‘photoshoot’ itu yang dipercayai diadakan di Batu Pahat, Johor.

Perkongsian itu menerima ratusan tanda suka daripada warganet selain pelbagai reaksi termasuk mendoakan kebahagiaan pasangan tersebut. Wah tabiklah panas-panas boleh gigih ‘photoshoot’ pakai PPE!

Sumber: Facebook Taufiq Noor

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*