Firdaus Wong bersumpah tak d3ngki atau dendam terhadap pendakwah popular

Sejak bertindak menjadi ‘orang tengah’ berhubung kontroversi membabitkan seorang pendakwah terkenal, pendakwah bebas Firdaus Wong Wai Hung didakwa segelintir netizen seolah-olah mahu menjatuhkan reputasi dan memfitnah ‘ustaz’ tersebut.

Menurut laporan Kosmo! Online, pengasas pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Multiracial Reverted Muslim (MRM) itu menjelaskan bahawa dia tidak mempunyai sifat hasad dengki atau dendam terhadap pendakwah terbabit.

“Saya boleh berkata Wallahi bahawa apa yang dilakukan ini adalah apabila mangsa datang kepada kami. Bukan kami mencari aib, tetapi mangsa berkongsi kepada kami untuk mencari kekuatan.

“Mereka dihina dan dikritik oleh netizen dan mereka tampil mencari kekuatan,” katanya menerusi satu temu bual yang disiarkan secara langsung di saluran YouTube.

Sebelum ini, dia tidak pernah mengkritik sebaliknya memuji pendakwah tersebut atas usaha kerasnya yang berterusan dalam melakukan kerja amal meskipun tidak mengenali secara peribadi.

Tonton minit 11:35

Namun Firdaus Wong menegaskan, Allah menyuruh umatnya bersikap adil, melaksanakan amal maaruf nahi mungkar dan membantu mangsa yang dizalimi.

Berikutan itu, dia menyifatkan bahawa golongan yang menuduhnya memiliki hasad dengki adalah mereka yang tidak mengikuti perkembangan MRM.

Terdahulu, polis mengesahkan telah membuka kertas siasatan berhubung tangkapan skrin mesej lucah dan video menjijikan yang tular di saluran Telegram didakwa melibatkan pendakwah popular berkenaan.

Sumber: Kosmo Online (Zulkifli Manzor)

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*