Farizal Marlias, Dan Beliau Berharap


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/beraniba/caramohon.com/wp-content/themes/mh-magazine-lite/includes/mh-custom-functions.php on line 144

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /home/beraniba/caramohon.com/wp-content/themes/mh-magazine-lite/includes/mh-custom-functions.php on line 144

Pada hari ini merupakan perlawanan pertama untuk skuad Harimau selatan bertandang ke tempat lawan setelah mengharungi dua perlawanan digelangang sendiri iaitu di Stadium Tan Sri Hassan Yunos.

Pada dua perlawanan pertama mereka (JDT) berjaya mendapatkan 3 mata penuh dan 1 Piala sumbangsih iaitu menang pada perlawanan pertama menentang perak.

Oleh itu dua aura kemenangan ini akan menjadi penguat untuk pasukan Johor Darul Ta’zim untuk bertandang ke Stadium SUltan Ismail Nasiruddin malam ini di Kuala Terengganu.

Namun disebalik kejayaan mereka memenangi dua kemenangan sebelum ini, Penjaga Gawang Farizal Marlias agak.

FARIZAL MARLIAS

Farizal Marlias mengatakan bahawa beliau sedikit dengan aksinya sendiri walaupun mereka telah berjaya mengumpul dua kemenangan awal.

farizal marlias kecewa

Ini selepas penjaga gol gagal mengelak daripada gawang golnya dibolosi diawal pertandingan. Walaupun cemerlang ketika aksi pertama menentang perak namun kecemerlangan itu gagal pada perlawanan dengan Kuala Lumpur.

“Saya jugalah dengan aksi saya ketika menentang Kuala Lumpur kerana gagal mengelak gol saya dibolosi. Tapi apa yang penting tiga mata mampu diraih pada perlawanan itu”

Farizal berharap dalam perlawanan dengan Terengganu FC nanti beliau mampu memastikan gawangnya tidak dibolosi walaupun sedar mereka perlu bermain habis-habisan kerana Terengganu pasti ingin mendapatkan kemenangan selepas di”ayamkan” oleh Pahang.

“Kami sedar bahawa pasukan Terengganu pasti ingin bangkit selepas tewas 0-3 dengan pahang baru-baru ini, namun saya yakin skuad yang dibawa ke Terengganu pasti sudah bersedia”

Dalam masa yang sama mereka mengatakan ini bukanlah perlawanan balas dendam selepas tewas di diseparuh akhir Piala Malaysia pada tahun lepas. Tetapi ini adalah perlawanan bagi memastikan mereka berjaya mendapatkan 3 mata penuh secara konsisten dalam 3 perlawanan.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*